DP World Tour

Joost Luiten gedeeld 6e in Schotland waar Lucas Herbert de leiding neemt

Na een zeer sterke opening in het Aberdeen Standard Investments Scottish Open, dat gespeeld wordt op de Renaissance Club in North Berwick in Schotland, wist Luiten daar in zijn tweede ronde niet goed van te profiteren. Met twee bogeys en dit keer slechts 1 birdie eindigde de enige Nederlander in het toernooi met +1 zijn ronde en bracht daarmee zijn score op 7-onder voor de wedstrijd. Een paar putts van niet ver gingen soms rakelings langs de hole en zijn score had ook op de tweede dag echt onder par kunnen zijn. Zijn 7-onder brengt hem op de gedeelde 6e plek en heeft hij maar 4 slagen achterstand op de leider Lucas Herbert. 

De 24-jarige Herbert wist met 66 en 65 slagen op 11-onder te komen. Herber twist eerder dit jaar nog het Omega Dubai Desert Classic wat hem toen een flinke cheque van bijna 500.000 opleverde. Dit jaar levert een overwinning in dit toernooi een cheque op van ruim 1 miljoen en de caddie die krijgt 100.000! Een plek in de top 10 is nog steeds goed voor een cheque van meer dan 100.000!

De 47-jarige Lee Westwood (62 en 71 slagen) die de leiding na de eerste dag nam, zakte naar de gedeelde derde plaats met 9-onder waar eveneens Ian Poulter (67 en 66 slagen) te vinden is. 

Tweede in het toernooi is Robert Rock. De 43-jarige Engelsman kwam met 65 en 67 slagen op 10-onder par.