Joost Luiten tweede in Schotland waar Lee Westwood leidt!

Een zeer sterke opening deze week in  Schotland van Joost Luiten. Met 63 slagen, 9 birdies 1 bogey, begon Luiten in het Aberdeen Standard Investments Scottish Open dat gespeeld wordt op de Renaissance Club in North Berwick in Schotland. Luiten deelt met deze score de tweede plaats samen met de 30-jarige Zweed Alexander Björk.

De 47-jarige Lee Westwood nam de leiding na de eerste dag. In redelijke condities, het was wel koud, kon Westwood zijn ronde spelen. Met twee eagles en vijf birdies eindigde de Engelsman zijn ronde. Er waren dus veel lage scores op de eerste dag en mocht het weer echt Schots worden dan is de verwachting dat deze een stuk hoger zullen worden.

Luiten is de enige Nederlander in het toernooi waar wel drie Belgen in meespelen. Nicolas  Colsaerts opende het best van onze zuiderburen met 68 slagen (-3). Thomas Pieters en Thomas Detry begonnen de wedstrijd met par. 

John Cathlin de winnaar van twee European Tour toernooien de afgelopen maand opende met een ronde van 72 slagen en staat met +1 gedeeld 72e. 

Opvallend is de opening van de Europese Ryder Cup aanvoerder Thomas Bjorn. Met 77 slagen (+6) staat hij gedeeld 117de. De slechtste score kwam op naam van de Italiaan
Andrea Pavan die met 81 slagen de baan af stapte. De 31-jarige maakte onder andere een dubbel en triple bogey in zijn ronde.