Golf in Madeira vanaf 56 euro per dag met accommodatie!

Meer golfers uit heel Noord-Europa weten het uitstekende en veilige vakantiebestemming Madeira in de winter te vinden en daar te genieten van hun favoriete tijdverdrijf.

Golftouroperators hebben melding gemaakt van een toegenomen interesse van spelers die de komende maanden graag naar de Portugese eilanden willen gaan voor een langdurige vakantie om te blijven en te spelen. De groeiende reputatie van Madeira voor het bieden van een veilige omgeving om te golfen, wordt weerspiegeld in de recente toename van het aantal winterverzoeken.

Om het nieuwe type klant te ondersteunen, heeft Discover Madeira – het consumentgerichte merk van het Madeira Promotion Bureau – een nieuw onbeperkt golfpaspoort gelanceerd met golf op twee van de toplocaties van het eiland, Santo da Serra en Palheiro Golf – met pakketten vanaf € 56 per persoon per dag, inclusief accommodatie.

Discover Madeira heeft vier korte films geproduceerd die laten zien dat de eilanden geschikt zijn voor een golfvakantie na de Covid-19-pandemie als onderdeel van de campagne “Madeira Veilig om te ontdekken”.

En golfers die op zoek zijn naar een lang verblijf, kunnen kiezen uit een scala aan zelfstandige accommodaties in Palheiro Village, dat grenst aan Palheiro Golf en beschikt over een breed scala aan appartementen en villa’s, met prijzen vanaf € 56 per persoon per dag voor een éénslaapkamerappartement, gebaseerd op twee personen die een verblijf van minimaal twee maanden delen en inclusief onbeperkt golfen op zowel Palheiro Golf als Santo da Serra.

Madeira en haar eilanden – die vorig jaar werden geprezen als de ‘beste opkomende golfbestemming ter wereld’ bij de World Golf Awards, en voor het vierde achtereenvolgende jaar als Europa’s ‘leidende eilandbestemming’, evenals ’s werelds’ leidende eilandbestemming ‘voor een verbluffend vijfde jaar op rij in de World Travel Awards 2019 – hebben er alles aan gedaan om de veiligheid van elke bewoner en bezoeker te waarborgen sinds de Covid-lockdown werd opgeheven.

Discover Madeira heeft onvermoeibaar samengewerkt met de lokale en Portugese autoriteiten om van de eilanden een veilige bestemming te maken voor vakantiegangers om naar terug te keren, en werkt nauw samen met SGS, de wereldleider op het gebied van certificering, om goede praktijken te garanderen voor de preventie en bestrijding van Covid- 19 en andere mogelijke infecties.

Hotels, restaurants, bars, golfclubs en andere toeristische activiteiten op de eilanden hebben ook het stempel “Schoon en veilig” aangenomen, gecreëerd door Visit Portugal, dat onderscheid maakt tussen toeristische activiteiten die voldoen aan bepaalde hygiëne- en schoonmaakvereisten.

Madeira herbergt in totaal drie prachtige golfbanen, met Santo da Serra en Palheiro Golf op het vasteland en Porto Santo Golf op het nabijgelegen eiland Porto Santo.

De par-72 baan van 6.086 meter bij Palheiro Golf – ontworpen door Robinson – bevindt zich op het prachtige landgoed Palheiro, dat meer dan 200 jaar oud is. Op bijna 1640 voet boven zeeniveau biedt de locatie een spectaculair uitzicht op de bergachtige skyline van Madeira en de oceaan, en – genesteld beneden, op slechts 10 minuten afstand – de hoofdstad van het eiland, Funchal.

De oorspronkelijke baan in Santo da Serra, daterend uit 1937, werd in 1991 opnieuw ontworpen door Robert Trent Jones Snr, die een nieuw en spectaculair 27-holes complex creëerde. De derde en vierde holes van de Machico-baan worden beschouwd als de kenmerkende holes, bovenop kliffen van meer dan 2200 voet boven zeeniveau, met uitzicht op de baai van Machico, waar Portugese zeevaarders voor het eerst landden in 1419.

De 27-holes, door Severiano Ballesteros ontworpen Porto Santo Golf ligt op korte afstand met het vliegtuig of met de veerboot. De par-72, 7.036 meter (6.434 m) baan, die in 2004 werd geopend, omvat twee verschillende negens. De zuidelijke route – een lay-out in Amerikaanse stijl – is bezaaid met meren, die een lang en nauwkeurig spel vereisen; terwijl de noordelijke route boven op fantastische kliffen ligt, vlakbij het prachtige strand met dezelfde naam.

Gelegen op ongeveer 1.000 km van het Europese vasteland – en slechts 500 km van het Afrikaanse continent – heeft Madeira een verbazingwekkend mild klimaat, variërend van 25 ° C in de zomer tot 17 ° C in de winter, met zeer milde gemiddelde temperaturen en gematigde vochtigheid, waardoor het is het hele jaar door de perfecte bestemming voor een golfvakantie.

Voor meer informatie bezoek http://www.madeiraallyear.com