Pro Golf Tour: Mejow wint de seizoensfinale, Rosenmüller de jaarlijkse ranking

Een Duits dubbel succes bij de seizoensfinale van de Pro Golf Tour: terwijl Philipp Mejow uit Berlijn het Castanea Resort Championship won met 16 onder par, verdedigde Thomas Rosenmüller de eerste plaats op de ranglijst met een sterke laatste ronde en won hij de Pro Golf Tour Order of Merit 2020. Naast de Münchener wisten de Fransman Julien Brun en de Zwitser Jeremy Freiburghaus ook naar de European Challenge Tour 2021 als nummer 2 en 3 in het eindklassement te promoveren.

Castanea Resort Championship 2020, Pro Golf Tour, Finale, 30.9.2020.

“Het was mijn doel om dit jaar de ranglijst te winnen. Nadat ik dit seizoen al drie overwinningen op de Challenge Tour had behaald, kon ik hier zonder enige druk spelen. Ik ben erg blij dat het genoeg was voor de eindzege, maar het was iets dichterbij dan ik had gehoopt. In ieder geval voelt het erg goed om als leider van de ranglijst op de Challenge Tour te gaan. ”Thomas Rosenmüller (foto) was opgelucht dat hij na 13 toernooien dit seizoen de trofee van de overall winnaar in de lucht kon laten gaan. Na rondes van 67, 70 en opnieuw 67 slagen deelde de speler uit München de derde plaats met 12 onder par en vier collega’s, voegde nog eens 2227,68 punten toe aan zijn ranking en weerde zo de laatste aanval van de Fransman Julien Brun af.

Samen met Philipp Mejow begon hij aan de derde ronde van het Castanea Resort Championship als leider en als hij won, maakte hij een goede kans op de overall winnaars trofee. Uiteindelijk had Brun 67, 66 en 70 slagen nodig, in totaal 13 onder par en gelijk aan de tweede plaats in Adendorf en de tweede plaats in het algemeen klassement. “Ik heb van alles geprobeerd om hier beide titels te halen en daarmee ook de derde overwinning van het seizoen en onmiddellijke promotie naar de Challenge Tour. Maar Philipp was vandaag te sterk en uiteindelijk ben ik erg blij dat ik volgend jaar een balletje kan slaan op de Challenge Tour,” zei Brun.

Na onlangs de focus van het trainen te hebben veranderd en zowel de putter als de caddie te hebben veranderd, presenteerde Philipp Mejow zich net zo sterk in Adendorf als hij jaren niet had gedaan. Met nauwkeurig lang spel en briljante ijzers bleef hij birdie kansen creëren in de tweede ronde 2 maakte hij er acht en geen enkele fout. 

Uiteindelijk won de tourspeler uit Berlijn met 16 onder par (69, 64, 67) en drie slagen voorsprong op Julien Brun, ontving 7.800 euro aan prijzengeld en evenveel rankingpunten. “Het is een geweldig gevoel om weer een toernooi te winnen”, zei Mejow, die in 2015 voor het laatst twee overwinningen op de Pro Golf Tour vierde en ook de nummer 1 was in de Challenge Tour 2016. “Ik heb mijn agressieve strategie gevolgd, en die heeft zijn vruchten afgeworpen op deze prachtige golfbaan met zijn uitstekende greens”, zei hij.

In het toernooi eindigden de Nederlanders Max Albertus en Alexander Verschaeren 29e en 62e met een eindscore van 2-onder en +11.