John Cathlin wint weer en Joost Luiten eindigt als beste Nederlander in Ierland 

Met 64 slagen op de laatste dag van het Dubai Duty Free Irish Open wist de  Amerikaan John Cathlin opnieuw een toernooi op de Europese Tour te winnen. De 29-jarige won eerder deze maand in Spanje op de golfbaan van Valderrama het Estrella Damm N.A. Andalucia Masters.

De Amerikaan eindigde met een eindtotaal van 10-onder op 2 slagen afstand van de Engelsman Aaron Rai (foto links). De laatste had het toernooi nog kunnen winnen mits hij op de 18e de green van deze par 5 hole met zijn tweede slag niet links had gemist en in de zware rough had geslagen. Zijn bal was niet meer zichtbaar en op goed gelukt probeerde hij deze eruit te hakken maar won slechts een meter of 2 en opnieuw lag zijn bal in de zware rough. In zijn vierde slag lag hij eindelijk op de green op met twee putts werd het een bogey en een tweede plaats.  

Cathlin die veel toernooien speelde in Azië had echt last van de koelte in Ierland. Met blazen hield hij zijn handen warm (foto boven). Rai speelde zelfs met twee handschoenen aan om zijn handen warm te houden.

Joost Luiten wist met 67 slagen zijn laagste ronde van het toernooi te spelen. Daardoor klom de Nederlander belangrijke plaatsen in het klassement en met 3-onder werd hij gedeeld 11e. Daan Huizing, die een tijd lang Nederlands beste professional in het toernooi was, eindigde met een laatste ronde van 69 slagen uiteindelijk met 2-onder totaal gedeeld 14e. 

Lars van Meijel wist ook met 69 slagen het toernooi te eindigen en met +4 als eindscore werd hij gedeeld 35e. Als het Van Meijel lukt geen kostbare dubbel bogeys te maken, zien we hem ook aan de kop van een klassement verschijnen. Dit keer maakte hij op de eerste 3 dagen op iedere dag een dubbel bogey dat hem dus 6 slagen extra opleverde.

Wil Besseling, die zijn ronde als een van de weinige met een eagle wist af te sluiten, werd met +8 gedeeld 54e. Darius van Driel moest dit keer genoegen nemen met een 60e plaats na op +10 te zijn geëindigd. 

In het toernooi eindigden 22 spelers onder par.