DP World Tour

Daan Huizing beste Nederlander Rai leidt in Ierland 

Created with GIMP

Daan Huizing is nog steeds de hoogst genoteerde Nederlander in het Dubai Duty Free Irish Open. Met 1-onder, 70, 69 en opnieuw 70 slagen, wist hij op de gedeelde 16e plaats te blijven en heeft hij 7 achterstand op de leider Aaron Rai (foto boven). De 25-jarige Rai wist met 65, 70 en 67 slagen op 8-onder te komen. Hij heeft 1 slag voorsprong op 27-jarige Australier Maverick Antcliff en 2 slagen op Zuid-Afrikaan Dean Burgemester de Thai Jazz Janewattanond en de Zweed Oscar Lengden.

Joost Luiten wist met 69 slagen op de derde dag zijn score in het toernooi op par te krijgen en staat daarmee nu gedeeld 18e. Lars van Meijel (+5), Wil Besseling en Darius van Driel (+8) delen de 44e en 61e plaats in het klassement. Voor Van Driel waren het de dubbel en triple bogey op de 6e en 9e hole die zijn scores omhoog brachten. Ook Van Meijel bleef niet dubbel bogey vrij, hij maakte er 1 op de 17e.

De Engelsman Robert Rock verloor in twee holes zelfs 7 slagen. Op de 10e werd het een dubbel en op de 13e liet hij op deze par 4 een 9 noteren.

Was het prijzengeld vorig jaar nog flink in dit toernooi nu verdiend de winnaar een cheque van 199.750 euro. Vorig jaar verdiende Jon Rahm met zijn overwinning nog ruim 1 miljoen euro maar toen was het prijzengeld 7 miljoen tegenover 1.2 miljoen nu!