DP World Tour

Luiten eindigt als 19e en Aaron Rai wint na play-off in Schotland 

Had een finale nog spannender kunnen zijn op de laatste dag van het toernooi in Schotland? Met bijna prachtig werd de laatste dag van het Aberdeen Standard Investments Scottish Open gespeeld. Op zaterdag was het regen en wind die de spelers hinderde nu was het de zon die bijna de hele dag heerlijk scheen. Joost Luiten die met het barre weer op zaterdag in 76 slagen rondging kwam nu de baan aflopen met 68 slagen. Twee bogeys en vijf birdies zorgden voor deze score en met 5-onder eindigde hij in het toernooi op de gedeelde 19e plaats. Luiten verdiende toch nog even ruim 65.000 euro!

De 25-jarige Aaron Rai was al eerste op 11-onder geëindigd. De Engelsman kon het scorebord goed in de gaten houden en ging op de puttinggreen alvast aan de gang. Tommy Fleetwood en Robert Rock kwamen na de 16e op 11-onder en 10-onder. Fleetwood miste daar een echt korte putt voor birdie waar Rock er wel een in duwde van een meter of 2.5. Rai was inmiddels naar de drivingrange (foto) gegaan sloeg daar al wat ballen toen de twee op 17 afsloegen. Met een par op die hole stond het nog steeds 11-onder voor Rock en 10-onder voor Fleetwood.

De 18e werd gespeeld en op deze toch redelijke moeilijke par 4 wist Rock met zijn tweede slag in de buurt van de green te komen maar Fleetwood sloeg hem dood voor de hole. Een toch best hard geraakte chip zorgt ervoor dat de bal van Rock te ver door rolde en hij mist zowaar zijn putt terug en maakte bogey, terug naar 10-onder. Fleetwood maakt vervolgens wel zijn putt en komt ook op 11-onder en moest dus naar een play-off

De twee moeten terug naar de 18e waar Rai als eerste afslaat en een fairway bunker vindt. Fleetwood ligt prachtig in het midden van de fairway dus voordeel voor hem. Vervolgens weet Rai met een wedge vanuit de bunker hem een meter of 10 voor de green te krijgen en Fleetwood mist hem er ook net ervoor. Na een fantastische pitch weet Rai zijn bal net voor de cup te laten eindigen.  De chip van Fleetwood mist zijn lijn en eindigde rechts van de hole en vervolgens mist hij de korte putt waar Rai zijn par wist te maken. De laatste won zo het toernooi en de cheque van ruim 1 miljoen. Zijn caddie mag ook blij zijn voor hem hadden ze een cheque klaarliggen van 100.000 euro!