Het eerste golfnieuws

Zeldzame handgekleurde golf karikaturen

ImageSCHOTLAND, 27 februari 2002 – Een nieuwe serie handgekleurde golf-karikaturen vormt de jongste uitbreiding van de FineGolfArt internet-catalogus met golf inlijstingen.

De karikaturen, gepubliceerd tussen 1890 en 1940, verbeelden op komische wijze de situaties die we allemaal kennen van de golfbaan. Bij de nieuwe inlijstingen gaat het om de feitelijke afdrukken uit de eerste helft van de vorige eeuw.

Door toepassing van traditionele aquareltechnieken, weet Jolanda van Belzen exact de sfeer op te roepen van de tijd waarin de karikaturen werden gepubliceerd. Haar werkplaats bevindt zich tussen de glooiende heuvels van de Southern Uplands, het berggebied van Zuid Schotland. “Het is enorm stimulerend om zo dichtbij al die prachtige golfbanen te wonen en te werken”, zegt ze. “Maar toch het zijn ook de heuvels en bergbeken, de wolken en meren, die met het continue wisselend spel van kleur en licht de inspiratie voor mijn werk als het ware op een presenteerblaadje aanreiken.

De inlijstingen van de karikaturen zijn onderdeel van de reeks exclusieve golf geschenken van FineGolfArt. Primair bedoeld voor bedrijven die op zoek zijn naar unieke, maar betaalbare relatiegeschenken, worden de inlijstingen ook gebruikt als prijzen tijdens golf toernooien, afscheidsgeschenken voor collega’s, en verjaardagscadeaus. U kunt de online catalogus hier bekijken