Het eerste golfnieuws

Nederlanders Derksen en Lafeber door in Maleisi

ImageNa de 2e dag van het Carlsberg Malaysian Open hebben opnieuw beide Nederlanders, Maarten Lafeber (foto) en Robert-Jan Derksen, de cut gehaald.

Lafeber begon zijn ronde op hole 10. Zijn eerste 9 holes speelde hij in 33 slagen (-2). Zijn tweede 9 ronde hij af in 34 slagen voor een ronde van 67 slagen (-4). Hij ging met deze score naar -9 voor het toernooi en de gedeelde 5e plaats.

Lafeber sloeg op de 18e hole zijn 2e slag bijna in de hole voor eagle, de bal bleef nog geen 10cm naast de hole liggen. Jammer van de gemiste kans, maar een birdie was een feit!

Robert-Jan Derksen speelde zijn 2e ronde eveneens in 67 slagen en haalde daardoor ruim de cut. Met 4 birdies en geen enkele bogey maakte hij zijn ronde af. Derksen staat nu gedeeld 40e met een score van -3.

Onder de spelers die de cut misten, zat de Engelsman Nick Faldo. Met 79 slagen eindigde hij zijn 2e ronde en dat waren er veel teveel.

De Schot Alastair Forsyth gaat aan de leiding met -14. Met 63 slagen (evenaring van het baanrecord) en 65 slagen heeft hij 1 slag voorsprong op de Spanjaard Miquel Angel Martin. De Koreaan Anthony Kang staat alleen op de 3e plaats. Ignacio Garrido, gecaddied door zijn vader, staat alleen met -10 op de 4e plaats. In het groepje van Lafeber op -9 staan Alex Cejka en Philip Golding.