Ze zijn er klaar voor in Abu Dhabi

Abu Dhabi, Verenigde Arabische Emiraten (16 januari, 2018) – titelverdediger Tommy Fleetwood, wereldnummer 1 Dustin Johnson, viervoudig kampioen Rory McIlroy, Olympische gouden, zilveren en bronzen medaillewinnaars, Justin Rose, Henrik Stenson en Matt Kuchar en afgelopen kampioenen Paul Casey en Martin Kaymer werden vergezeld door een groot aantal van de beste golfers ter wereld om het nieuwe jaar in Abu Dhabi te vieren.

In de stijl van een schoolfoto met als achtergrond het iconische Falcon Clubhuis van de Abu Dhabi Golfclub, werd een deel van het deelnemersveld gepresenteerd.

De 126-man line-up bevat zes van ’s werelds top 15 gerangschikte spelers, elf grote kampioenen met 18 grote titels tussen hen, 26 Ryder Cup-spelers, zeven voormalige Abu Dhabi-kampioenen, 397 European Tour-overwinningen, 94 PGA Tour-overwinningen, 87 van de top 100 op de finale 2017 European Tour Ranking en 30 vertegenwoordigde nationaliteiten.

Dustin Johnson onderstreepte zijn wereld nummer 1 positie met een klinkende overwinning in het Sentry Tournament of Champions van PGA TOUR eerder deze maand hij liet weten:

“Door iedereen in een rij te plaatsen voor deze foto, realiseer je je de omvang van dit toernooi en de kracht van het deelnemersveld. Ik ben opgewonden om terug te zijn in Abu Dhabi met deze geweldige spelers en kijk ernaar uit om te strijden voor de valktrofee. Ondertussen was het geweldig om met een levende valk om te gaan en met Colin de kameel rond te hangen.”

Rory McIlroy, die sinds begin oktober nu weer zijn eerste evenement speelt, is bereid het nieuwe seizoen voor te zijn. Hij was enthousiast:

“Ik voel me goed over alles wat ik heb gedaan om me in het buitenseizoen de afgelopen maanden voor te bereiden en kijk echt naar dit toernooi uit. Het kampioenschap heeft weer een ander veld van wereldklasse verzameld en met zoveel van de jongens zie ik ernaar uit om het seizoen donderdag te starten. ”

during practice round for the Abu Dhabi HSBC Golf Championship at Abu Dhabi Golf Club on January 16, 2018 in Abu Dhabi, United Arab Emirates.
during practice round for the Abu Dhabi HSBC Golf Championship at Abu Dhabi Golf Club on January 16, 2018 in Abu Dhabi, United Arab Emirates.

Foto’s door Getty Images