Luiten gedeeld 17e, Fleetwood en Tanihara leiden in Abu Dhabi

Tommy Fleetwood is het HSBC-kampioenschap in Abu Dhabi begonnen met een ronde van 66 slagen (-6) net als de Japanner Hideto Tanihara. De twee namen daarmee de leiding na de eerste ronde van het toernooi. Joost Luiten opende met een ronde van 69 slagen (-3) en staat daarmee gedeeld 17e.

De winnaar van het kampioenschap in 2017, Fleetwood, was blij met zijn competitieve terugkeer in Abu Dhabi. Het spelen in het gezelschap van de wereld nummer 1 Dustin Johnson en viervoudig winnaar Rory McIlroy bracht Fleetwood niet van zijn stuk.

“Het was heel goed, heel stressvrij,” zei de 27-jarige. “Ik speelde heel goed van start tot finish en voelde me alsof ik deed wat je goed moest doen op deze golfbaan. Mijn tempo van slagen was goed en ik raakte daardoor mijn ijzers erg lekker.

during round one of the Abu Dhabi HSBC Golf Championship at Abu Dhabi Golf Club on January 18, 2018 in Abu Dhabi, United Arab Emirates.

Hideto Tanihara (foto boven) uit Japan had de eer om aan het einde van dag één toe te treden tot de titelverdediger bovenaan het met sterren bezaaide klassement. Tanihara zette net als Fleetwood een foutloze prestatie neer voor zijn eerste competitieve uitje in Abu Dhabi: “Het is best een moeilijke golfbaan en wist soms niet alle fairways te raken. Met goed putten heb ik mijn score laag kunnen houden en daardoor heb ik geen bogeys gemaakt ”

De Belg Thomas Pieters sloot zich aan bij vier andere spelers, die slechts één slag van Fleetwood’s voorsprong staan om met 5-onder te eindigen. Ook de Engelsman Ross Fisher, Sam Brazel uit Australië, Bernd Wiesberger uit Oostenrijk en Fabrizio Zanotti uit Paraguay wisten in 5-onder rond te gaan. Zowel Pieters als Zanotti eindigden hun ronde met een eagle op de par-5 18e.

De Zweed Henrik Stenson, die in 2-onder rondging en met colega-olympische medaillewinnaars Justin Rose en Matt Kuchar speelde, kon zich niet echt optreden aan de twee die met respectievelijk 71 en 72 slagen de golfbaan verlieten.

Rory McIlroy die na 100 dagen weer eens een wedstrijd speelde, was opgewekt over zijn spel. “Ja, het was leuk,” zei McIlroy. “Ik wist eigenlijk wel wat ik kon verwachtte, maar tegelijkertijd weet je het nooit echt. Maar ik deed het goed. Ik bleef geduldig. Ik gaf mezelf heel veel kansen en begon de dag met 11 straight pars, dus ik probeerde zo geduldig mogelijk te blijven, dus het was leuk om drie van de laatste zeven holes te birdieen en onder de 70 te komen. ”

De in de VAE gevestigde speler Dan Kirkwood (foto onder), een 32-jarige amateur in het veld, zette een solide ronde neer van 74 slagen (+2). Hij hoopt op vrijdag zijn ronde onder par te kunnen spelen om daarmee de cut te halen. Kirkwood zei: “Ik was een beetje nerveus begonnen. Ik raakte een paar behoorlijk dubieuze shots, maar het was een goed resultaat, aangezien ik nog niet de top van mijn spel heb kunnen laten zien. Ik heb de golfbaan een paar keer gespeeld, dus laten we kijken hoe het morgen gaat. ”

during the first round of the 2018 Abu Dhabi HSBC Gof Championship at the Abu Dhabi Golf Club on January 18, 2018 in Abu Dhabi, United Arab Emirates.

Foto’s door Getty Images