Het eerste golfnieuws

Zal Woods voor de 4e keer het Memorial Tournament winnen?

ImageTiger Woods (foto) zal deze week een poging doen om voor de vierde keer het Memorial Tournament te winnen. Mocht hij winnen dan zou het voor het eerst in 75 jaar zijn dat een speler het toernooi 4 keer achter elkaar wint.

Jack Nicklaus, de ontwerper van de baan, gelooft dat als er iemand is die het bestaande record kan verbreken het Woods moet zijn. De ronden die hij tot nu op de baan gespeeld heeft zijn allemaal onder par geweest met een gemiddelde van 67 slagen.

Woods heeft goede herinneringen aan de baan en vergelijkt hem een beetje met Augusta waar ieder jaar de Masters gespeeld wordt. ?Om deze baan goed te kunnen spelen moet je wel je bal op de fairway houden zodat je een goede slag naar de green overhoudt?, aldus Woods.

Het toernooi heeft helaas maar 7 spelers uit de top 10 van de wereld naar zich toe kunnen halen. David Toms, Retief Goosen en Padraig Harrington hebben elders afspraken.

Een speler die wel wat bedenkingen heeft over de baan is Ernie Els: ?Tijdens mijn oefenronde sloeg ik goede drives maar die rolden slechts 2 meter ver, ik hoop dat de baan nog wat uitdroogt anders wordt hij wel erg lang.?