Het eerste golfnieuws

Derksen, Lafeber en Muntz in Volvo PGA Championship

ImageVoor hen die de BBC kunnen ontvangen wordt het deze week weer heerlijk golf kijken. In het Volvo PGA Championship zullen dit keer 3 Nederlanders meespelen en wel Robert-Jan Derksen, Maarten Lafeber en Rolf Muntz. Vorig jaar was Rolf Muntz de enige Nederlander die de cut wist te halen.

Maarten Lafeber (foto), de andere deelnemer, kon toen na 2 dagen spelen naar huis. Muntz eindigde op Wentworth op de gedeelde 39ste plaats. De toen 41-jarige Andrew Oldcorn won het toernooi en zorgde daarmee voor een nieuw record. Nog nooit had een speler ouder dan 40 jaar het Volvo PGA championship gewonnen.

Ook op de laatste dag kon Oldcorn zijn zenuwen goed de baas. Dit liet hij nog even goed zien op hole 18 toen hij na een goede drive zijn tweede slag over de toeschouwers heen richting het tentenkamp sloeg. Gelukkig mocht hij gebruik maken van een free-drop. Vanuit een moeilijke ligging lukte het hem toch nog de bal op nog geen 2 meter van de pin te slaan. En wat is er niet mooier dan de overwinning te pakken met een birdie op de laatste hole.

De eindscore van Oldcorn was 16-onder-par. De Argentijn Angel Cabrera eindigde op de tweede plaats. Nick Faldo stal de harten van de toeschouwers door op de laatste dag dichtbij Oldcorn te eindigen. Met een laatste ronde van 67 slagen eindigde hij op 3 slagen achter de winnaar.