Het eerste golfnieuws

Rick Huiskamp wint Trompbeker op de Noord Nederlandse Golf- en

ImageOp de par-71 baan van de Noord-Nederlandse Golf- en Countryclub werd dit jaar het internationale jeugdtoernooi om de Trompbeker gespeeld. Het toernooi over 72 holes werd gewonnen door de van 0.7 handicap spelende 19-jarige Rick Huiskamp met een netto score van 280 slagen (bruto 284).

Arnoud Krijt werd met een netto van 300 slagen (bruto 300) tweede en Tim Huijbregts werd met netto 297 slagen (bruto 301) 3e.

Een zeer sterke prestatie was er voor Jeffrey Meijer (foto), die op Burggolf Purmerend traint. Hij speelde zijn wedstrijd vanaf handicap 5 en maakte 76, 76, 78 en 82 slagen.

Meijer had vooral op de laatste dag van het toernooi problemen met zijn concentratie: “Ik had ook nog een oefenronde gespeeld, dus in totaal heb ik 90 holes gespeeld de afgelopen periode
en dat is toch wel erg veel. Nu moet ik nog leren om mijn
concentratie over zo?n lange periode te behouden en dan komt het wel goed.”

Meijer wordt getraind door de headpro op Purmerend: Dick de Groot.

Dagelijks slaat hij honderden ballen weg op de driving-range van Purmerend met als doel om dit jaar bij de beste spelers van Nederland te horen.

?Volgende week speel ik weer een toernooi op de TMS golftour die
eveneens in Glimmen op de Nederlandse Golf- en Countryclub gespeeld wordt, ik hoop daar ook zeer sterk te kunnen spelen?, aldus Meijer.