PGA Tour

Zach Johnson deelt de leiding met Alex Noren in The American Express

Zach Johnson deelt de leiding met Alex Noren na 10 birdies in de eerste ronde van The American Express. Johnson’s indrukwekkende ronde van 10-onder 62 op de Nicklaus Tournament Course omvatte zes opeenvolgende birdies op de front nine. Hij deelt de leiding met Noren, terwijl Rico Hoey en Christiaan

Bezuidenhout één slag achter de leiders staan. In totaal wisten 22 golfers 65 of beter te maken, waaronder bekende namen zoals Patrick Cantlay, Xander Schauffele en Justin Thomas. Johnson, winnaar van de Masters in 2007, prees de kwaliteit van La Quinta Country Club en hoopt op zijn eerste PGA TOUR-overwinning sinds het Open Championship van 2015.

Noren, die 7-onder stond na zeven holes, beleefde een wisselvallige ronde maar deelt toch de leiding. De 41-jarige Zweed is op zoek naar zijn eerste PGA TOUR-titel. Hoey, geboren op de Filipijnen en getogen in Californië, maakte indruk met vier opeenvolgende birdies op de Nicklaus-baan bij PGA WEST. De 28-jarige, die zijn TOUR-kaart verdiende via de Korn Ferry Tour, voelde zich bijna thuis, slechts een uur verwijderd van het evenement. Deelnemers spelen één ronde op elk van de drie banen voordat de 54-hole cut op zaterdag plaatsvindt.