Woods zakt wat weg in klassement, Stenson en DeChambeau leiden

Twee leiders na twee ronden van het Arnold Palmer Invitational en Tiger Woods zakt wat weg in klassement. Henrik Stenson en Bryson DeChambeau namen de leiding na 36 holes in het toernooi. Met 69 slagen en 66 slagen wisten de Zweed en de Amerikaan bovenaan het klassement te komen en met 11-onder hebben zij twee slagen voorsprong op Talor Gooch.

Tiger Woods zakte na een ronde van 72 slagen terug naar de gedeelde 17e plaats. Met twee birdies en twee bogeys in zijn ronde hield hij zijn score op par en voor de wedstrijd bleef hij daardoor op 4-onder staan. Opgemerkt mag zeker worden dat de afslagen van Woods steeds beter lijken te gaan maar hij er nog niet is. De fitte Amerikaan moet nog wat scherper worden wil hij een toernooioverwinning op zijn naam kunnen zetten. Als je bijvoorbeeld kiijkt naar de statistieken dan zie je dat Justin Rose een driving percentage heeft van ruim 71 procent tegen 57 van Woods. Greens in regulation zijn bij Rose ruim 66 tegen 55 van Woods. Maar toch staat ook Rose met -4 net als Woods gedeeld 17e.

Danny Willett trek zich terug

Wat een drama weer voor de Engelman. Na het winnen van de Masters in 2016 vielen de scores daarna erg tegen. Nu liet hij het na 14 holes spelen weer voor gezien en trok zich terug uit het toernooi. De vraag is of hij het dit jaar wel op Augusta te zien in tijden de Masters 2018 omdat het nu een schouderblessure is wat hem problemen in zijn swing opleverde. Ook in 2017 trok Willett zich ziek terug uit het toernooi maar kon toen vervangen worden door een andere speler.