Stenson aan kop, Woods op 5 slagen en McIlroy op slechts 2!

Het was nou niet de ronde die Henrik Stenson op het oog had. Op de derde dag van het Arnold Palmer Invitational ging de Zweed rond in 71 slagen en bleef daarmee wel de leider in het klassement. De 12-onder par geeft hem slechts 1 slag voorsprong op de jonge Amerikaan Bryson DeChambeau. Stenson kwam op zaterdag niet verder dan het maken van 4 birdies maar liet ook 3 bogeys noteren. 

De meeste opzien baarde Rory McIlroy. De Noord-Ier wist met een ronde van 67 slagen naar de 3e plek te stijgen in het klassement. Hij staat nu met 10-onder op 2 slagen van Stenson. Ook Justin Rose had een ronde van 67 slagen en kwam zo op 9-onder par voor het toernooi. Hij en de Amerikaan Ryan Palmer delen de vierde plaats nu.

Tiger Woods wist zijn ronde in 69 slagen te eindigen en klom daardoor 7 plaatsen omhoog in het klassement. Met 7-onder deelt hij nu de 10e plek.

De laagste ronde van 66 slagen kwam op naam van de twee Amerikanen John Huh en Austin Cook. De slechtste ronde, 80 slagen, wist Ryan Armour te maken die daarmee naar de laatste plaats zakte. Hij zal op zondag alleen zijn ronde moeten spelen.

Stenson zal op zondag opnieuw met DeChambeau de baan ingaan en McIlroy heeft als medespeler Rose. Een winnaar voorspellen wordt moeilijk. De ruimte tussen Stenson en de rest is een aantal slagen en dat kan makkelijk overbrugt worden.