PGA Tour

Tiger Woods ondanks dubbel bogey toch 4-onder in het Arnold Palmer Invitational

Tiger Woods is het Arnold Palmer Invitational begonnen met een ronde van 68 slagen en dat is 4-onder par. Woods die zijn ronde vanaf hole 10 begon maakte zijn eerste birdies op de holes 12 en 13. Op de 16 opnieuw een birdie om zijn eerste 9 holes in 3-onder door te komen. Op de derde hole ging het flink mis voor Woods. Zijn afslag was teveel rechts en hij kon daarna alleen zijn bal terug pitchen. Zijn derde slag kwam op de green en met een drie-putt stapte hij deze hole af met een dubbel bogey op zijn kaart. Op de hole erna wist hij zijn tweede slag op deze par 5 naast de green te krijgen en stapte hij deze af met een birdie. Ook op de 6e en 7e hole liet hij birdies noteren.

Justin Rose knokte zich aardig terug in het toernooi nadat hij na 6 holes spelen op +4 stond. De Engelsman liet op zijn tweede hole, hole 11, een triple bogey noteren. Na een goede afslag verdween zijn tweede in het water. Rose stapte toen het water in sloeg zijn bal maar net eruit toen een chip en toen nog eens drie-putts. Maar Rose knokte zich terug met birdies op 16 en 17 en hole 1, 3, 4, 5 en 7. 

De leider Henrik Stenson 

Aan kop in het klassement kwam de Zweed Henrik Stenson. Met een ronde van 64 slagen had hij net geen nieuw baanrecord. Stenson heeft met 8-onder 1 slag minder dan de Amerikanen Aaron Wise en Talor Cooch. 

Hoogtepunten ronde Stenson