Het eerste golfnieuws

Woods trotseert regen in US Open

ImageMet een indrukwekkende tweede ronde blijft Tiger Woods aan kop in het US Open. In 68 slagen ging hij rond op de Bethpage Black Course die geteisterd werd door regen. Met 135 slagen heeft Woods drie slagen voorsprong op Padraig Harrington, de enige speler die enigszins in de buurt van Woods wist te blijven. Harrington maakte drie birdies en slechts een bogey voor een ronde van 68 slagen.

Sergio Garcia en Phil Mickelson sloegen laat af en de baan was toen inmiddels geheel verregend met tijdelijke stroompjes water die spontaan ontstonden. Na de eerste ronde stond Garcia slechts een slag achter Woods maar op de tweede hole van de tweede ronde kwam hij in problemen. Op hole 11 belandden zijn eerste twee slagen in de zware rough, vervolgens sloeg hij over de green heen en het resultaat was een double bogey. Na 12 holes stond Garcia 2-boven par voor de dag en zelfs voor het toernooi.

KJ Choi, goed voor 69 slagen op de openingsdag, speelde zijn ronde in par. Op de derde plaats staat Billy Mayfair (74) en de vierde plaats is voor Scott McCarron (72).