Het eerste golfnieuws

Steenkamer leidt ook na 2e dag Stern Nationaal Open, Boysen beste amateur

ImageJoost Steenkamer bleef ook na de 2e dag van het Stern Nationaal Open de leiding houden in het Stern Nationaal Open. Na zijn fabuleuze ronde van 66 slagen op de 1e dag van het toernooi speelde hij nu zijn ronde in 69 slagen en daarmee heeft hij met 135 slagen (-9) 2 slagen voorsprong op Maarten Lafeber.

Lafeber die voor deze gelegenheid maar zelf zijn tas droeg, speelde zijn ronde eveneens in 69 slagen en kwam daarmee op 137 slagen voor de wedstrijd (-7). Lafeber herstelde zich zeer goed van zijn tripple bogey die hij op de 2e hole maakte. Birdies op 4, 11, 12, 14 en 15 brachten zijn score weer naar beneden.

Simon Crosby staat met -6 alleen op de 3e plaats.

De beste amateur na 2 dagen spelen is Niels Boysen (foto). Boysen die op zijn thuisbaan het voordeel heeft dat hij de baan kent als zijn broekzak, staat met -5 op de 4e plaats.

Opnieuw was het clubhuis van de Pan de ideale plaats om na afloop de prestaties nog eens met elkaar door te nemen: veel bogeys, birdies en eagles werden nabeschouwd. Er waren spelers die een eagle maakten, zoals de amateurspeler Inder van Weerelt die er net als Niels Kraaij een maakte op hole 1. Ralph Miller en Tim Giles maakten hun eagle op hole11.

Van de 63 spelers die de cut gehaald hebben zijn er 24 amateur.

Tim Nijenhuis zal deze wedstrijd niet zo snel vergeten. Na 78 en 74 slagen eindigde hij op +8 en dat bleek voldoende voor het halen van de cut, maar dan moet je wel je kaart tekenen na afloop van je ronde en dat vergat hij, diskwalificatie dus.