Het eerste golfnieuws

Woods leidt in US Open

ImageSlechts zeven spelers slaagden erin hun ronde onder par te spelen. Met een birdie op de laatste hole kwam Tiger Woods op 67 slagen (-3) voor de eerste ronde van het US Open. Daarmee heeft hij ??n slag voorsprong op Sergio Garcia. Als Woods wint is hij de eerste speler die de Masters en het US Open in hetzelfde jaar won sinds Jack Nicklaus in 1972.

Een enorme menigte van 42.500 toeschouwers juichten Woods toe. Voor het eerst in de geschiedenis van het US Open wordt het toernooi gespeeld op een openbare baan. Veel toeschouwers kennen de baan omdat ze er zelf gespeeld hebben en dat verklaart ook hun enthousiasme.

Sergio Garcia was tevreden met zijn score van 2-onder par. Mocht de 22-jarige Spanjaard winnen, dan is hij de eerste Europeaan na de Engelsman Tony Jacklin, die in 1970 de titel won.

De Zuid-Koreaan K.J. Choi en de Amerikanen Jeff Maggert, Billy Mayfair en Dudley Hart delen de derde plaats met 69 slagen. Zes spelers staan op 70 slagen, waaronder Phil Mickelson, Padraig Harrington en Nick Faldo.