Het eerste golfnieuws

Joost Steenkamer wint het Stern Nationaal Open

Image36 Holes stonden er op het programma op de laatste dag van het Stern Nationaal Open. Omdat op woensdag het toernooi niet gespeeld kon worden vanwege hevige regenval werden er donderdag en vrijdag 36 holes gespeeld en zaterdag werden de resterende 36 gespeeld.

Met -14 (274 slagen) won Joost Steenkamer (foto) het toernooi. Een goede drive op hole 18 (par 5) gevolgd door een wood naar de green landde net rechts voor de green in de bunker. Een prachtige bunkerslag die hij bijna uitholde voor eagle eindigde op nog geen 50 cm achter de hole. Steenkamer miste zijn put niet en won de titel. De beker die hij won geeft hij wellicht aan zijn jarige dochtertje.

Simon Crosby kwam nog het dichtst bij hem in de buurt. Ook hij maakte zijn birdie op 18 maar bleef net 1 slag verwijderd van Steenkamer. Crosby had de titel kunnen winnen als hij op de 11e geen dubbel bogey had gemaakt want dan had zijn ronde er heel anders uitgezien.

Chris van der Velde speelde tijdens zijn 3e ronde een nieuw baanrecord. Stond deze eerder nog op naam van de pro van de UGC de Pan Contance Smits van Waesberghe met 65 slagen, Van der Velde haalde daar 1 slag vanaf en speelde zijn ronde in 64 slagen.

Veel spelers hadden erg veel moeite met 2x 18 holes spelen op 1 dag en dan vooral omdat er maar een half uur pauze tussen de twee ronden zat. De scores die ?s ochtends werden gemaakt, waren vaak aanzienlijk beter dan de ronden die ?s middags werden gespeeld. Brian Schutz speelde zijn ochtendronde in 73 slagen en ?s middags had hij er 78 nodig. John Vingoe maakte 72 en 80, Xavier Ruiz Fonhof 75 en 83 en de amateur-speler Tom Donders 72 en 82. Pap in de armen, concentratieverlies en vermoeidheid kenmerkten de meeste spelers.

Er was slechts 1 speler die zijn ronde ruim onder de 70 kon spelen en dat was St?phane Lovey, hij ging rond in 67 slagen.

De beste amateur-speler werd Maarten Slootmaekers met 287 slagen (-1) .