Het eerste golfnieuws

Woods ook na dag 3 van US Open aan de leiding

ImageDe derde ronde van het US Open was niet eenvoudig voor Tiger Woods. Hij werd op de hielen gezeten door Sergio Garcia en Phil Mickelson. De wereldnummer een sloot de derde dag desalniettemin als zoals hij hem begonnen was: als leider. Op hole 11 stond Woods 2-boven par en telkens als een van zijn rivalen een birdie maakte, steeg gejuich op uit het publiek. Pas op hole 15 maakte Woods zijn eerst birdie, maar tegen de tijd dat hij zijn tweede birdie maakte op hole 17, was zijn voorsprong weer terug op vier slagen. Met 5-onder par heeft hij vier slagen voorsprong op Garcia (foto)(-1).

Mickelson liet drie slagen liggen over de eerste vijf holes, waarna 6 birdies volgden. Een bogey 5 bracht zijn score uiteindelijk op 67 slagen. Mickelson start zondag level par met Jeff Maggert. Garcia had eveneens 67 slagen nodig, hij maakte nog twee birdies op de laatste holes zodat de finale nog spannend kan worden.

Nick Faldo deed zijn voordeel met de relatief gunstige weersomstandigheden. De Engelsman had 66 slagen nodig voor zijn derde ronde en staat 2-boven par voor de wedstrijd. Als hij bij de top15 eindigt, is hij volgend jaar weer verzekerd van deelname.