Het eerste golfnieuws

8e major voor Woods

ImageMet zijn overwinning in het US Open behaalde Tiger Woods zijn 8e major titel. Zijn naaste rivalen vormden geen serieuze bedreiging op de baan van Bethpage, New York.

De wedstrijd werd voor korte tijd stil gelegd vanwege een dreigende onweersbui.

Op de eerste twee holes liet Woods al een paar slagen liggen (2x 3 put) en zag hij zijn voorsprong op Mickelson en Garcia gehalveerd worden tot twee slagen. Met een birdie op hole 7 nam de druk op Woods weer wat af. Met een laatste ronde van 72 slagen kwam zijn totaalscore op 277 slagen (3-onder par).

Woods liet na afloop van de wedstrijd weten dat het geen ?makkie? voor hem was geweest. ‘De baan is ongelooflijk moeilijk. Ik vond het een zwaar toernooi.? Phil Mickelson had 70 slagen nodig voor de finale en met 280 slagen (par) eindigde hij op de tweede plaats. Op hole 10 leek Mickelson met slechts twee slagen achterstand weer een bedreiging te worden voor Woods. De eerdere bogeys die hij had gemaakt op hole 5 en 6 bleken teveel om te compenseren en hij moest genoegen nemen met een respectabele tweede plaats. Jeff Maggert eindigde met 282 slagen op de derde plaats (+2).

1 WOODS, Tiger
-3
2 MICKELSON, Phil
Even
3 MAGGERT, Jeff
+2
4 GARCIA, Sergio
+3
5 HOCH, Scott
+5
5 FALDO, Nick
+5
5 MAYFAIR, Billy
+5
8 PRICE, Nick
+6
8 BYRUM, Tom
+6
8 HARRINGTON, Padraig
+6