Het eerste golfnieuws

Liefdadigheidsactie tijdens TNT Open

ImageMeer en meer deinen Nederlandse sportorganisaties mee op de golven van liefdadigheid. Het TNT Open blijft niet achter.

Deze zomer wordt op de
Hilversumsche Golfclub een overeenkomst gesloten met de Rotterdamse Stichting Charity & Sport en zal er onmiddellijk actie worden gevoerd ten behoeve van de bestrijding van de spierziekte A.L.S. Joost Steenkamer (foto), onlangs op de UGC De Pan, winnaar van het Stern Nationaal Open, fungeert als ambassadeur van Charity en Sport.

De deelnemers aan de pro-ams op woensdag kunnen er aan meedoen en op de zaterdag van het TNT Open is er een veiling van attributen van de topgolfers en andere golfparafernalia. De opbrengst gaat naar het op te richten ALS.

Centrum dat in het UMC te Utrecht wordt gevestigd. ALS is een neuronmusculaire aandoening die het leven binnen drie jaar na de eerste verschijnselen kunnen be?indigen. In Nederland zijn er tussen de 1000 en 1500 pati?nten. In Nederland overlijden momenteel meer mensen aan ALS dan aan AIDS. Het nieuwe centrum heeft 22 miljoen euro nodig. De helft is reeds binnen. Voor de andere helft wordt actie gevoerd.

Het hoofdtoernooi van het TNT Open is dit jaar van 25-28 juli met pro-ams op woensdag 24 juli. Titelverdediger is de Duitser Bernhard Langer. Tot de grote kanshebbers behoort onder meer de Zuid-Afrikaan Retief Goosen.