Het eerste golfnieuws

Woods leidt in World Golf Championship

ImageMet een tweede ronde van 65 slagen heeft Tiger Woods zijn voorsprong in het World Golf Championship vergroot tot twee slagen. De wereldnummer 1 verbeterde het baanrecord tijdens zijn eerste ronde en evenaarde dat record tijdens zijn tweede ronde. Daarmee komt zijn totaalscore op 14-onder par in het met 1 miljoen gedoteerde toernooi. Jerry Kelly staat op de tweede plaats na een ronde met 8 birdies en slechts 1 bogey. Ook de derde plaats is voor Amerikanen: David Toms en Steve Lowery hebben beide een score van 11-onder par.

Woods?drives op de tweede dag waren beter dan op de eerste dag. Na twee ronden van 65 slagen suggereerde hij dat de baan misschien wel te gemakkelijk was. ?Hoe belangrijker het toernooi, hoe moeilijker de baan zou moeten zijn?, aldus Woods. ?De reden voor de lage scores is dat de greens zo perfect zijn. Putts van 6 meter zijn met deze greens geen enkel probleem.?

De eerste niet-Amerikaan in het klassement is de Zuid-Afrikaan Retief Goosen met een score van 10-onder par. Op 9-onder par volgt de Engelsman Gary Evans samen met Open winnaar Ernie Els. De beste speler van het Europese Ryder Cup team is de Zweed Niclas Fasth, die met een ronde van 69 slagen op 7-onder par staat.