Het eerste golfnieuws

Ralph Miller en Hayo Bensdorp naar 2e fase Qualifying School

ImageMet 66 slagen hebben Hayo Bensdorp (foto) en Ralph Miller hun 4e en laatste ronde van de 1e fase van de Qualifying School afgesloten. Zij hebben zich geplaatst voor de 2e fase die in Spanje gespeeld gaat worden.

Bensdorp speelde van de Nederlanders de beste ronde zonder echte fouten. Met 6 birdies en geen bogies kwam hij van de baan. Bensdorp had wel de nodige kritiek op zichzelf. Zo vond hij dat hij de par 5?s niet goed gespeeld had. ?Van de par 5?s maak ik 1 birdie en de rest speel ik in par, mede door een drie-putt op een van de holes kon ik niet van de par 5?s profiteren,? aldus Bensdorp.

Miller maakte 8 birdies over zijn ronde maar daar stonden 3 bogies tegenover. De andere spelers die de laatste dag van het toernooi ook nog mochten spelen zoals Hiddo Uhlenbeck en John Boerdonk speelden hun ronde boven par en zagen daarmee hun kansen op plaatsing voor de 2e fase vervliegen.

Uhlenbeck ging de mist in op zijn 3e hole waar hij zijn bal over de green zag landen en vervolgens tot stilstand komen in een bosje. Een dubbel bogey was het resultaat. Hij maakte ook nog een mooie eagle op zijn 11e hole waar hij een lobwedge na 1 stuit in de hole zag verdwijnen. Maar meer bogeys dan birdies zorgen voor een ronde boven par.

Van Simon Crosby, de andere overgebleven Nederlander, hadden wij op het moment van schrijven nog geen bericht.