Het eerste golfnieuws

Aantal Nederlanders verlaten Qualifying School

ImageVoor een aantal Nederlandse spelers is de Qualifying School afgelopen. Zij haalden niet de cut en mogen daardoor niet de 4e dag meespelen waarin wordt bepaald wie er naar de tweede fase mag.

Brian Schutz en Arnoud van Opijnen misten in Frankrijk de cut. Schutz was er heel dichtbij. Hij speelde tot hole 17 zijn ronde in par maar maakte toen een 9 op een par 4 en dat was achteraf bepalend voor het missen van de cut. Zijn drive sloeg hij in het bos en die vond hij terug. Hij moest toen een drop nemen maar deze kwam tot stilstand en lag bijna onspeelbaar. Hij sloeg vervolgens zijn bal tegen een boom en die ketste opnieuw het bos in. Om het drama compleet te maken lag hij eindelijk voor de green en maakte hij ook nog een chip 3-putt.

Hayo Bensdorp (foto) is de enige Nederlandse speler op Five Lakes die de cut heeft gehaald. Jules Kappen en Vincent Rijk konden noodgedwongen naar huis. Bensdorp maakte birdies en een eagle maar eindigde met bogey par bogey zijn ronde en daar was hij niet blij mee.

Op Chart Hills haalde Simon Crosby de cut, de enige Nederlandse speler op de Wynyard Club, Xavier Ruiz-Fonhof miste de cut met een aantal slagen.

Op Carden Park haalden al de Nederlanders de cut zodat Ralph Miller, Hiddo Uhlenbeck en John Boerdonk er op de 4e dag bij zijn. Het wordt voor hen wel zaak om laag te scoren anders is ook voor hen de kwalificatie voorbij. Miller maakte na een 69 op de 1e en 2e dag nu een ronde van 78 slagen en eindigde op +3. Uhlenbeck was na afloop niet te spreken over zijn putten: ?Er wilde gewoon geen ??n vallen en daar ben ik niet blij mee.? Hij eindigde op +7. John Boerdonk staat met 75, 71 en 75 slagen op +8. De spelers moeten nu proberen bij de beste 27 te komen en de score van nummer 27 is gelijk par dus dan moeten ze heel wat slagen goed maken.