Het eerste golfnieuws

Woods met Nike clubs aan de leiding in American Express Championship

ImageMet totaal nieuwe ijzers van Nike in zijn tas heeft Tiger Woods (foto) met 65 slagen (-7) de leiding genomen in het American Express Championship. Met de Forged Irons (2 tot en met Pitching Wedge) vestigde Woods een nieuw baanrecord. De nummer 1 van de wereld maakte putts op de baan van Mount Juliet van 3 of 4 meter of het niks was, ze vielen bijna allemaal. Het enige wat niet goed liep waren Woods drives die lagen nog wel eens naast de fairway.

Twee landgenoten van Woods, David Toms en Steve Lowery staan met 66 slagen op de 2e plaats. De linkshandige Canadees Mike Weir staat twee slagen achter Woods.

Met de Ryder Cup in het vooruitzicht is het voor de Europese spelers noodzaak goed te spelen, van de 7 die meedoen in Ierland speelden er 6 beter of gelijk aan par.

De Zweed Niclas Fasth was van hen de beste met een ronde van 68 slagen. De Noord-Ier Darren Clarke was erg teleurgesteld na een ronde van 75 slagen.

Titelverdediger Mike Weir, Vijay Singh en Retief Goosen zitten in een groepje van 6 spelers op 5-onder-par.

Ernie Els en Scott Verplank staan op 4-onder par. In een groepje op 3-onder par staan onder andere Davis Love III en Sergio Garcia.

De wedstrijd heeft geen cut dus alle spelers zijn gegarandeerd van prijzengeld en 4 dagen spelen.