Het eerste golfnieuws

Koreaan Choi leidt al 3 dagen in Tampa Bay Classic

ImageDe Zuid-Koreaan K.J. Choi (foto) gaat vanaf de eerste ronde van het Tampa Bay Classic aan de leiding. Met zijn derde ronde van 68 slagen heeft hij een voorsprong van vijf slagen en het lijkt erop dat hij zijn tweede titel van dit jaar zal behalen. In mei won hij het Compaq Classic op de PGA Tour. De Amerikaan Pat Perez staat met 9-onder par op de tweede plaats.

Choi begon zijn ronde blakend van zelfvertrouwen met een birdie op de eerste hole (par 4). Ook op hole 6, 7, 12 en 14 maakte hij birdies. Op de 15de hole maakte hij een dubbel bogey, zijn enige fout op die dag. Als hij inderdaad de titel weet te pakken, komt hij in de top-20 van de money list en wat nog belangrijker is, dan krijgt hij toegang tot het Tour Championship.

Pat Perez baalde achteraf van de dubbel bogey die hij maakte door een drie-putt al was hij toch nog redelijk tevreden met zijn ronde van 3-onder par. Glen Day en Donnie Hammond delen de derde plaats op 8-onder par en de Australi?r Rod Pampling volgt na een derde ronde van 73 slagen op de 5de plaats.