Het eerste golfnieuws

Woods neemt nog meer afstand in American Express World Championship

ImageMet een derde ronde van 67 slagen heeft Tiger Woods zijn voorsprong in het American Express World Championship in Ierland vergroot tot vijf slagen. De wereldnummer 1 maakte op elk van par 5?s een birdie, inclusief de laatste. Hij liet geen enkele slag liggen en lijkt af te stevenen op een eenvoudige overwinning. Een groep van 6 spelers volgt op 14-onder par en het is onwaarschijnlijk dat ze op de laatste dag nog een bedreiging gaan vormen voor Woods. Het komt er op neer dat Retief Goosen, David Toms, Vijay Singh, Scott McCarron, Steve Lowery en Jerry Kelly met elkaar vechten om de tweede plaats.

De beste aanval kwam nog van Chris DiMarco die Woods tot op een slag wist te benaderen maar vervolgens terugviel in het klassement toen hij drie slagen verloor op twee holes.

Aanvoerder van het Europese Ryder Cup team Sam Torrance kon tevreden zijn over de prestaties van Thomas Bjorn en Padraig Harrington. Met een ronde van 66 slagen klom de Zweed Bjorn omhoog in het klassement naar een score van 10-onder par. De lokale favoriet Harrington had 67 slagen nodig voor zijn ronde en kwam eveneens op een totaal van 10-onder par uit. De Schot Colin Montgomerie speelde met zijn ronde van 69 slagen voor het eerst deze week onder de 70 slagen.