Woods gedeeld 17e na eerste ronde Genesis Invitational waar Kuchar leidt

Woods gedeeld 17e na eerste ronde Genesis Invitational waar Kuchar leidtHij begon met een eagle zijn ronde in het Genesis Invitational en maakte daarna nog twee birdies om zijn eerste 9 holes in 4-onder door te komen. Tiger Woods stond daarmee in de top van het klassement en leek op weg om de leiding te gaan nemen. Met een bogey op 12, hij miste de green met zijn tweede slag, en een bogey op 18,waar hij zijn bal rechts flink naast de fairway sloeg, eindigde Woods mnet 2-onder zijn ronde en daarmee staat hij gedeeld 17e.

Matt Kuchar nam de leiding in het toernooi na een ronde van 64 slagen (-7). De Amerikaan had een foutloze ronde met 7 birdies en geen enkele bogey. Met 4-onder delen de Koreaaan Kyoung-Hoon Lee en de Amerikanen Russell Henley, Wyndham Clark , Adam Schenk en Harold Varner III de tweede plaats.

Rory McIlroy deelt onder andere met Jason Day de 7e plaats met 3-onder. Ook McIlroy opende met een eagle op de eerste hole, net als Woods, maar had een drie-putt op de 12 voor bogey en na opnieuw een eagle op 17 miste hij de fairway op 18 kon zijn tweede slag wel dicht in de buurt van de green krijgen maar een chip en twee putts verder had hij een bogey.

Woods kan deze week opnieuw een record maken op de PGA Tour met een 83e overwinning. Nu deelt hij samen met Sam Snead het huidige record. Aan de Riviera Country Club heeft Woods gemengde herinneringen. Als 16-jarige startte hij in 1992 als amateur in dit toernooi en mistte toen de cut maar net met 72 en 75 slagen. De nu 44-jarige miste in dit toernooi als pro de cut in 2018 en in 2019 werd hij 15e toen JB Holmes de wedstrijd met 1 slag verschil won op Justin Thomas.

In het toernooi doen 9 spelers mee van de top 10 van werelds beste golfers.