KLM Open 2018

Wood neemt koppositie over in KLM Open

Chris Wood (30) pakte op de allerlaatste hole van de derde ronde alleen de leiding op het KLM Open. Tot dat moment gingen er vier man op kop, Wood (ENG), Thomson (ENG), Tanihara (JAP) en Wu (CHI). Wood, die het KLM Open op donderdag 13 september sterk begon met een ronde van 65, zakte op de tweede dag weg met een score van 70. Maar vandaag, 15 september, werd de Engelsman voor de volle tribunes van hole 18, beloond voor zijn geduld met een prachtig birdie. Wood dus op kop met 13 onder par en drie man op zijn hielen met 12 onder.
 
Wood won in 2016 het PGA Championship op Wentworth, een golftoernooi dat deel uitmaakt van de Europese PGA Tour. Het is na de Majors het belangrijkste evenement in Europa voor golfprofessionals.
 
“Ik ben blij verrast”, zei Wood over zijn uitstekende uitgangspositie. “Gisteren eindigde ik slecht en ik ben bezig met een aantal grote swingveranderingen, dus mijn spel en de hoeveelheid birdies die ik weet te maken komt als een mooie verrassing. Voor nog een 65 morgen zou ik zeker tekenen”, aldus Wood.
 
Drie man op 12 onder
Twee spelers wisten nog twee slagen lager te gaan op The Dutch met rondes in 63 (-8) slagen. Een van die spelers was Hideto Tanihara, die acht birdies noteerde en geen enkele bogey. Tanihara staat daarmee gedeeld tweede, samen met Ashun Wu en Jonathan Thomson.
 
Jonathan Thomson (22) is relatief nieuw, maar is wel een zeer opvallende verschijning. Met zijn 2.04 meter lengte torent hij hoog boven iedereen uit. De Engelsman, die in 2016 pro werd, maakte een paar weken geleden voor het eerst furore tijdens Made in Denmark. Na een play-off met vier spelers trok hij aan het kortste eind en werd hij uiteindelijk vierde. In Denemarken zei hij al: “Als in deze vorm ben, is een overwinning niet meer ver weg”.

Max Albertus blijft beste Nederlander
Max Albertus, gedeeld 50ste na twee rondes, begon weer heel sterk. Hij was na zes holes drie onder voor de dag en stond daarmee even in de top 15. De pro uit Oss scoorde uiteindelijk een ronde 71 (par) en daarmee zal Albertus nauwelijks terrein winnen of verliezen.

“Ik speelde weer lekker vandaag, maar de score had wel iets lager kunnen zijn’, vertelt de 24-jarige pro. “De double bogey op 17 was natuurlijk zonde. Ik was daar iets te snel met mijn routine. Mijn doel is nog steeds om na 72 holes onder par te eindigen, en dat zit er zeker in met mijn spel deze week”, aldus Albertus. 

Beat the Pro: Mattias Henke (12) verslaat Chris Wood
Voor het tweede jaar op rij verslaat Mattias Henke in Beat the Pro Chris Wood. De jeugdige golfer wist in 2017 al dichter bij de vlag te slaan dan de drie professionals in zijn flight en in 2018 flikt het talent het nog een keer. Wood roemde zijn jonge opponent met en maakte een compliment dat hij zo goed een bal kan slaan onder druk. Mattias Henke kijkt ernaar uit om Wood in 2019 voor de derde keer op rij te verslaan.
         
Over het KLM Open
De 99ste editie van het KLM Open wordt van 13 tot en met 16 september 2018 gespeeld op golfbaan The Dutch in Spijk (gemeente Lingewaal). Het KLM Open wordt georganiseerd door TIG Sports en ondersteund door de partners KLM en ING Private Banking.