DP World TourKLM Open 2018

KLM Open – Ashun Wu wint met wereldbal op laatste hole

Ashun Wu scoorde een birdie op hole 18 van golfbaan The Dutch en won daarmee het KLM Open 2018. Met een fenomenale tweede slag op een par 5 legde de Chinese golfer zijn bal naast de vlag. Duizenden mensen zagen Wu daarna de kans op een eagle net missen. Maar zijn birdie was voldoende voor zijn derde Europese Tour-titel op het KLM Open 2018 met een score van -16. Met 41.800 toeschouwers waren er iets meer bezoekers dan in 2017.

Derde overwinning voor European Tour
Wu is de eerste Aziaat die het KLM Open op zijn naam weet te schrijven. Het is de derde overwinning voor Wu op de Europese Tour. Eerder won hij in 2016 al het Volvo China Open en het Lyoness Open. 

Wu, die speelde in de voorlaatste flight, zette met zijn birdie op hole 18 zijn tegenstander Chris Wood, in de allerlaatste flight, onder druk. Wood moest op die 18de in elk geval onder par spelen om nog een kans te hebben op de eindoverwinning. Dat lukte de sympathieke Engelsman niet. De Belg Thomas Detry en de Japanse Hideto Tanihara eindigden op de derde plaats. Publiekstrekker en drievoudig Major Championship winnaar Padraig Harrington eindigde als vierde.

Een hele blije Ashun Wu gaf de volgende reactie: “Het is heel speciaal voor een Chinese speler om mee te doen aan de Europese Tour. Deze week was ongelofelijk, ik ben zo blij, het was ook goed weer deze week en er werd veel goed golf gespeeld – ik vind deze golfbaan ook echt goed.  Natuurlijk wil ik mijn caddie bedanken. De laatste paar holes waren ongelofelijk, het tweede schot van de laatste hole was een ongelooflijk schot, voor mij de beste bal van de week.”

Max Albertus en Mark Reynolds beste Nederlanders
Mark Reynolds eindigde als beste Nederlander in de 99ste editie. Dankzij een knappe slotronde in 69 slagen werd hij gedeeld 53ste. Max Albertus deed het net als in 2017 ook weer heel goed in het KLM Open. De 24-jarige Ossenaar eindigde als gedeeld 57ste. Veertien Nederlanders verschenen aan de start, Reynolds en Albertus waren de enigen die de cut haalden. Tweevoudig KLM Open-winnaar Joost Luiten kon niet meedoen op The Dutch omdat hij in juli aan zijn pols is geopereerd. Luiten was wel vier dagen aanwezig om het evenement en de golfsport te promoten.

Over het KLM Open
De 99ste editie van het KLM Open werd van 13 tot en met 16 september 2018 gespeeld op golfbaan The Dutch in Spijk (gemeente Lingewaal). Het KLM Open wordt georganiseerd door TIG Sports en ondersteund door de partners KLM en ING Private Banking. In 2019 vindt het KLM Open plaats op golfbaan ‘The International’ in Amsterdam van 12 tot en met 15 september.