Huizing passeert Besseling in Kazakhstan Open, Johnston wint!

Daan Huizing wordt toch de beste Nederlander in Kazakhstan Open. We gaan zo langzamerhand naar de laatste toernooien van dit seizoen op de Challenge Tour. De punten die nog verdiend kunnen worden om een ranking te verbeteren zijn voor sommige spelers hard nodig. Blijven zij op de Challenge Tour of kunnen zij nog promoveren naar de European Tour. Voor de Nederlanders wordt het moeilijk om rechtstreekse promotie te verdienen. Huizing (foto) wist met een 41e plaats met met 9-onder nog 2520 euro te verdienen. Hij staat nu 27e op de Challenge Tour ranking met 52.636 punten. Zijn Challenge Tour kaart heeft hij in ieder geval voor het seizoen 2019 binnen. Huizing krijgt later dit jaar nog een kans op via de qualifying school een kaart te verdienen voor de Europese Tour.

Wil Besseling eindigde met 8-onder op de 46e plaats en verdiende 2115 euro. Hij staat nu 42e in de algemene ranking van de Challenge Tour. Darius van Driel zakte buiten de top 45 en staat nu 47e. Hij miste eerder de cut in dit toernooi net als Van Meijel met slechts 1 slag te veel.

Het toernooi werd gewonnen door de Schot Liam Johnston. Met 24-onder par had hij 2 slagen minder dan de nummer twee Tom Murray.