KLM Open 2013

Wildcards KLM Open naar jong talent

Woensdag 4 september, 2013 – Het KLM Open, dat van 12 tot en met 15 september wordt gespeeld op de Kennemer Golf & Country Club in Zandvoort, heeft twee wildcards toebedeeld aan jong, internationaal talent .

De net 16-jarige Duitse amateur Dominic Foos geldt in Europa als een grote belofte. Foos was in 2012 de nummer 1 van de wereld onder in de categorie 15 jaar en de beste van Europa tot 16 jaar. Hij speelde al in het Europese junior Ryder Cup-team.

Ook de Belg Tomas Pieters (21) heeft als amateur een mooie carrière achter de rug. In juni van dit jaar werd hij professional. Hij is naast Ryder Cup-speler Nicolas Colsaerts de tweede Belg in het KLM Open.

Volgens toernooidirecteur Daan Slooter passen de wildcards voor Pieters en Foos bij het gedachtegoed van het toernooi. ‘We geven ook jong talent graag een kans. Het KLM Open is vaker een springplank geweest voor toppers. Denk aan Justin Rose en Ross Fisher. Het is een onschatbare ervaring om vroeg in een carrière, of zelfs daarvoor, in een toernooi met de entourage van het KLM Open te spelen. We hebben ook een verplichting naar de toekomst toe. Zo is dat altijd geweest in het KLM Open’ aldus Slooter, die tevens al de Koreaan Jin Jeong een uitnodiging voor het KLM Open stuurde. Jeong was in 2010 de eerste Aziatische golfer die het Brits Amateur won. Na deelname aan de Masters in 2011 werd hij professional.

Een van de twee nog te vergeven wildcards aan Nederlandse spelers kwam in handen van professional Richard Kind. Hij eindigde in de editie van 2012 op een gedeelde 21ste plaats als beste Nederlander. Kind is daarmee de vijftiende Nederlander in het sterke deelnemersveld. Ook zijn jongere broer Robin is een van de deelnemers.

Op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen voorafgaand aan en tijdens het toernooi kan ook dit jaar via de KLM Open 2013 app. De gebruiksvriendelijke app is gratis en is beschikbaar voor zowel iPhone als Android.

Daarnaast is het KLM Open, net als vorig jaar, ook te volgen via radio en internet. Sport1 KLM Open Radio zendt op alle vier de toernooidagen uit van 10.00 tot 18.00 uur met live-verslag vanuit de baan, interviews en studiogasten. Sport1 KLM Open Radio is te beluisteren via de frequentie 107.3 FM.

Het KLM Open is onderdeel van de European Tour. Het toernooi wordt ondersteund door de partners KLM, Deloitte en ABN AMRO en wordt georganiseerd door TIG Sports. Titelverdediger is de Zweed Peter Hanson. Het KLM Open is een van de best bezochte meerdaagse sportevenementen van Nederland en is in 2012 voor de tweede keer op rij uitgeroepen tot het meest duurzame golftoernooi van Europa. Het totale prijzengeld voor 2013 bedraagt €1,8 miljoen.