DP World Tour

Wil Besseling knalt in Spanje naar tweede plek in Spaans Open

Wil BesselingWil Besseling

Een veelbelovende start voor de Nederlandse golfer Wil Besseling in het Spaans Open. Na een indrukwekkende eerste ronde op de golfbaan van Club de Campo Villa de Madrid, staat de 37-jarige op de tweede plaats, met slechts één slag achterstand op de Franse leider Matthieu Pavon. Besseling tekende een ronde van 64 slagen, wat neerkomt op een indrukwekkende score van -7.

De Nederlander leverde bijna een foutloze prestatie af, met maar liefst 8 birdies en slechts 1 bogey op zijn kaart. Deze uitzonderlijke ronde plaatst Besseling in een veelbelovende positie om het Spaans Open te domineren.

Niet alleen Besseling presteerde sterk in de eerste ronde. Joost Luiten deelt momenteel de zesde plek met een score van 5-onder. Daan Huizing en Darius van Driel openden met respectievelijk 1-onder en twee slagen boven par.

Maar de Spanjaard Jon Rahm, die al een indrukwekkende carrière heeft opgebouwd, liet ook van zich horen. Met een solide prestatie, vier onder par na een ronde van 67 slagen, staat hij op slechts vier slagen achterstand van de koploper na de eerste dag.

De leiding is momenteel in handen van de Fransman Matthieu Pavon, die een indrukwekkende 63 liet noteren op de Club de Campo Villa de Madrid. Zijn ronde omvatte zeven birdies, een eagle en slechts één bogey.

Op de derde plaats vinden we een gedeelde positie met Mike Lorenzo-Vera, Pedro Figueiredo en Eddie Pepperell.

Rahm, die de titels van Seve Ballesteros op het Spaanse Open wil evenaren, toonde zich tevreden met zijn prestatie en sprak over zijn positie na de eerste ronde: “Het is een goede score. Je kunt het toernooi niet op de eerste dag winnen, maar ik heb mezelf in een goede positie gebracht.”

Rahm, die een week vrij nam na het winnen van de Ryder Cup met Team Europa tegen de Verenigde Staten, is vastbesloten om zijn successen voort te zetten op de Spaanse Open.

Het Spaanse Open is altijd een speciaal evenement voor Rahm, omdat hij vorig jaar in Madrid de titel veroverde en hiermee Ballesteros evenaarde. Deze Spaanse golflegende won zijn laatste van 50 titels op de Europese Tour op de Spanish Open in 1995.

Rahm blijft nuchter en gefocust op zijn spel: “Ik heb mezelf vaak genoeg op de juiste plek gezet. Hopelijk kan ik de green blijven raken en gewoon een paar putts maken voor de rest van de week.”

Met het Spaanse publiek achter hem, heeft Rahm alle vertrouwen in een succesvolle voortzetting van het toernooi. De energie van het publiek kan een doorslaggevende factor zijn in zijn streven naar de overwinning.

Rahm en Justin Rose zijn de enige spelers uit de wereld top 50 die deelnemen aan het toernooi deze week. Rose had een moeizame start met een score van 71 na een teleurstellende openingsronde, waarbij hij een dubbele bogey op de par-vier tweede hole noteerde en slechts twee birdies op zijn kaart had staan.