DP World Tour

Dubai Creek zal in 2024 het inaugurele DP World Tour Dubai Invitational organiseren

""

Dubai, Verenigde Arabische Emiraten – 13/10/2023 – Dubai Creek Golf en Yacht Club, gelegen in het iconische Dubai Creek Resort, staat op het punt om de DP World’s International Swing in 2024 te openen met de aankondiging van een gloednieuw evenement – de Dubai Invitational.

De Dubai Invitational vindt plaats midden januari en maakt deel uit van de vernieuwde DP World Tour-kalender voor 2023/24, waarin de kracht van golf in de Verenigde Arabische Emiraten verder wordt benadrukt. Dubai Golf en Viya Golf zullen nu in totaal vier evenementen gedurende het seizoen organiseren, met de Dubai Invitational en de Hero Dubai Desert Classic in het Emirates Golf Club ook in januari. Het Abu Dhabi Championship in Yas Links is verplaatst van zijn vorige positie in het vroege seizoen en vormt nu het eerste deel van een tweedelig playoff-serie in november, die eindigt met het DP World Tour Championship in Jumeirah Golf Estates.

CEO van Dubai Golf en voormalig General Manager van Dubai Creek Golf en Yacht Club, Chris May, sprak over de nieuwe DP World Tour-kalender: “We zijn absoluut verheugd om de DP World Tour in januari weer te verwelkomen in Dubai Creek. Het is een locatie met een rijke historie in het professionele golf, omdat het eerder gastheer was van de Dubai Desert Classic, en het zal een fantastische aanwinst zijn voor de nieuwe toerkalender, met een finish die bijna elke golfbaan ter wereld evenaart.

“Deze toevoeging benadrukt ook de geweldige kwaliteit van golf die hier in de VAE wordt aangeboden, en met name binnen de Dubai Golf-groep. We hebben nu vier banen die vier fantastische evenementen organiseren in wat een buitengewoon sterk seizoen zal worden voor de DP World Tour. Het Abu Dhabi Championship in Yas Links was al een van de meest populaire stops op de tour, maar dat evenement heeft zich steeds verder ontwikkeld en zal nu nog grotere betekenis hebben als onderdeel van de nieuwe playoff-serie aan het einde van het seizoen.”

Voorafgaand aan de introductie van de Dubai Invitational was Dubai Creek Golf en Yacht Club tweemaal gastheer van de Dubai Desert Classic, een van de meest gerespecteerde en langstlopende evenementen van de DP World Tour. In 1999 won de Engelsman David Howell de trofee, terwijl in 2000 Jose Coceres als winnaar uit de bus kwam, met een voorsprong van twee slagen op voormalig Ryder Cup-speler en captain Paul McGinley.

De Dubai Invitational in Dubai Creek zal het nieuwe International Swing van de DP World Tour op 11 januari starten. De week daarna, op 18 januari, begint de Hero Dubai Desert Classic in het Emirates Golf Club, het eerste Rolex Series-evenement van het seizoen. Naarmate het seizoen voortgaat naar de conclusie, zullen de beste 70 spelers zich kwalificeren voor het Abu Dhabi Championship in Yas Links, het eerste deel van de nieuwe playoff-serie, die zal eindigen met de top-50 die strijdt op Jumeirah Golf Estates voor het DP World Tour Championship.

Dubai Creek Golf en Yacht Club, met zijn iconische clubhouse in de vorm van een zeil, bevindt zich in het Dubai Creek Resort naast het luxueuze Park Hyatt Dubai. Het resort in de stijl van de Riviera ligt in het noorden van de stad, dicht bij de internationale luchthaven van Dubai, langs de oever van een rustige kreek met uitzicht op de stad. De club beschikt over een 18-holes kampioenschapsgolfbaan, een 9-holes par-3 baan, een golfacademie, zes restaurants en bars, een fitnessruimte, een tropisch zwembad en een jachthaven met 121 ligplaatsen.

Dubai Creek Golf en Yacht Club heeft een prestigieuze geschiedenis als de op een na oudste golfbaan van Dubai. Dit jaar viert de club zijn 30-jarig jubileum, nadat deze voor het eerst in 1993 werd geopend, en het was ook gastheer van de allereerste golfschool in het Midden-Oosten.

Dubai Golf bezit en exploiteert Emirates Golf Club, Jumeirah Golf Estates en Dubai Creek Golf en Yacht Club in Dubai, en onder het bedrijf Viya Golf, Yas Links, Yas Acres en Saadiyat Beach Golf Club in Abu Dhabi. Dubai Golf bezit en exploiteert ook Topgolf Dubai.

Bezoekers kunnen starttijden boeken bij Dubai Creek Golf en Yacht Club, en alle andere Dubai Golf-locaties via de Viya-app. Viya stelt klanten in staat, zowel in de VAE als over de hele wereld, om wereldklasse golf, dineren, ervaringen, spa’s en meer te boeken bij locaties in Dubai en Abu Dhabi. Viya is gratis te downloaden en kan worden gedownload vanuit elke mobiele app store. Om Viya te verkennen, ga naar: www.viya.ae/

Voor meer informatie over de nieuwe DP World Tour-kalender, ga naar: https://www.europeantour.com/dpworld-tour/schedule/

Om meer te weten te komen over Dubai Creek Golf en Yacht Club en het Dubai Creek Resort, ga naar: https://dubaicreekresort.com/