Reizen

Pula Golf Resort genoemd in de top 50 Europese banen!

Pula Golf Resort blijft aan aanzien winnen, met de locatie in Mallorca die zich heeft weten te plaatsen in de top helft van de laatste ranglijst van de Top 100 Europese Resorts van National Club Golfer.

De nieuwe lijst, waarin Pula als een van de beste in Spanje wordt genoemd, heeft het resort vijf plaatsen doen stijgen naar nummer 47 sinds de laatste editie in 2018.

Deze vooruitgang kan deels worden toegeschreven aan ingrijpende verbeteringen aan de oefenfaciliteiten van het resort, waaronder de opening van een tweelaagse TrackMan driving range in 2022, de eerste in zijn soort op Mallorca.

Buiten de baan heeft investering in de accommodatie van Pula geleid tot de voltooiing van een aantal nieuwe suites, die in 2022 zijn geopend en kamers met keukenfaciliteiten bevatten. Ondertussen hebben moderne fitness- en spafaciliteiten, waaronder een binnen- en buitenzwembad, een sauna en massageservice, het historische hotel nog aantrekkelijker gemaakt.

Uitgebreid herontworpen door nationale held José María Olázabal in het midden van de jaren 2000, wordt de par-72 baan van Pula consequent beoordeeld als een van de beste op het eiland en heeft zij enkele van de grootste namen in de golfsport mogen verwelkomen. Als vijfvoudig gastheer van de DP World Tour biedt de uitdagende lay-out een breed scala aan holes die voor elke golfer iets te bieden hebben.

De gerespecteerde ranglijsten van National Club Golfer beoordelen echter ook het totaalpakket van elk resort, een test die Pula met vlag en wimpel heeft doorstaan. Het rustieke hotel uit de 16e eeuw is zorgvuldig onderhouden om zijn ouderwetse charme te behouden, terwijl het restaurant S’Era de Pula een menu vol mediterrane flair biedt en de nadruk legt op lokaal geproduceerde, biologische ingrediënten.

Terwijl de golfwereld steeds meer de nadruk legt op duurzaamheid, heeft Pula de inspanningen opgevoerd met een aantal milieuvriendelijke initiatieven sinds de laatste ranglijst werd gepubliceerd. Maatregelen omvatten het installeren van zonnepanelen, het verminderen van het gebruik van plastic en het besproeien van de golfbaan met gerecycled water, terwijl een eco-tuin van 6.000 m² de bron is van veel ingrediënten die in het restaurant worden gebruikt. Deze toewijding leidde ertoe dat Pula officieel werd ingedeeld als een Competitief Regeneratief Hotel in 2021, voordat het in 2022 het eerste resort werd dat de ARC 360 duurzaamheidscertificering ontving.

Arnau Sala, algemeen directeur van Pula Golf Resort, zei: “Er is hard gewerkt om de algehele ervaring bij Pula te verbeteren sinds de laatste ranglijst van National Club Golfer, dus het is geweldig om te zien dat dit vruchten heeft afgeworpen met een stijging op de lijst.

Naast onze voortdurende inspanningen op het gebied van duurzaamheid, die hier bij Pula centraal staan, hebben we onze TrackMan driving range geopend, de eerste in zijn soort op Mallorca, geïnvesteerd in onze accommodatiesuites, nieuwe fitness- en spafaciliteiten geopend en de ervaring in het restaurant S’Era de Pula blijven verfijnen. We willen dat mensen zich thuis voelen wanneer ze Pula bezoeken en alles bij de hand hebben wat ze nodig hebben. We zijn erg trots om bij de top 50 van Europa te horen!”

Er zouden in 2023 nog meer onderscheidingen kunnen komen voor Pula, met de locatie genomineerd in vier categorieën bij de prestigieuze World Golf Awards, waaronder ‘Beste opkomende golfbestemming ter wereld’, ‘Beste golflocatie van Europa’ en ‘Beste golfbaan van Spanje’.

Voor meer informatie over Pula Golf Resort en om te boeken, bezoek https://www.pulagolf.com/EN/home.html.