DP World Tour

Wil Besseling heeft sterke start in Tsjechië waar Sami Välimäki leidt

Sami Valimaki

Een gedeelde 11e plaats en slechts 4 slagen achter de Leider!

Wil Besseling is uitstekend begonnen aan het D+D Real Czech Masters 2023 in Tsjechië. Met een indrukwekkende score van 5-onder in de eerste ronde bevindt de 37-jarige Nederlander zich op een gedeelde 11e plaats en ligt slechts 4 slagen achter op de leider. Besseling liet vier birdies, een eagle en een bogey noteren in zijn ronde.

Zijn landgenoot Daan Huizing noteerde een ronde van par, waarin hij vier birdies en helaas ook vier bogeys maakte. Met deze prestatie deelt de 32-jarige momenteel de 99e plaats. Om de cut te halen, zal Huizing in een volgende ronde onder par moeten presteren.

De concurrentie is echter stevig, met de Fin Sami Välimäki (foto) die de show stal met een foutloze ronde van 63 slagen, de laagste score ooit op het Albatross Golf Resort. Hoewel deze prestatie niet officieel wordt erkend vanwege bepaalde omstandigheden op de baan, toonde Välimäki zijn uitzonderlijke vaardigheden in alle aspecten van het spel. Hij behield zijn voorsprong van twee slagen op enkele sterke tegenstanders, waaronder de Deen Nicolai Højgaard, de Japanner Ryo Hisatsune, de Duitser Maximilian Schmitt, de Zweed Alexander Björk en de Engelsman Todd Clements, die allemaal op zeven onder par staan.

Välimäki gaf na afloop aan: “Ik was een beetje teleurgesteld dat ik dit seizoen geen ronde van 62 slagen kon neerzetten. Ik zat in een flow. Als je goed begint te putten en goed blijft slaan, dan blijf je doorgaan en geniet je van de ronde. De vorige keer miste ik ruim de cut, dus ik had niet al te hoge verwachtingen voor deze week. Het is fijn om zo te beginnen.”

De Schotten Robert MacIntyre en Yannik Paul, die respectievelijk derde en vierde staan op de Europese Puntenlijst met slechts één beschikbare kwalificatieplek, lieten ook van zich horen. Zij bevonden zich in een groep van vier spelers op zes onder par. Ook Team Europe Vice Captain Edoardo Molinari en India’s Manu Gandas voegen zich in dit competitieve veld in Praag.

Met nog meer rondes te gaan, belooft het D+D Real Czech Masters een boeiende strijd te worden tussen deze talentvolle golfers, waarbij de spanning om de zege ongetwijfeld zal toenemen naarmate het toernooi vordert.