Challenge Tour

Nederlanders openen boven par in Zweden

Åmmeberg, Zweden – Op de schilderachtige golfbaan van de Askersunds Golfclub, gelegen in het betoverende Åmmeberg in Zweden, streden Nederlandse golfers om de top tijdens de eerste ronde van het Dormy Open 2023. Ondanks hun vastberadenheid slaagden Vince van Veen, Lars van Meijel, Koen Kouwenaar en Kiet van der Weele er niet in om onder par te eindigen.

Van dit kwartet presteerde Lars van Meijel het beste, met een score van +2 en een gedeelde 100e positie in het klassement. Ondertussen moesten Van der Weele, Kouwenaar en Van Veen genoegen nemen met scores van respectievelijk +3, +4 en +7. De uitdaging om de cut te halen, wat wordt verwacht net onder of op par te liggen, lijkt daarmee des te groter.

De top van het klassement werd gedomineerd door Rikard Karlberg, een Zweedse golfer die de leiding nam met een indrukwekkende score van 61 slagen (-6). Opmerkelijk genoeg heeft de golfbaan een par van 67, zonder enige par 5-hole in het parcours. Op slechts één slag afstand van Karlberg volgen Conor O’Rourke, Brandon Robinson Thompson en Adam Blomme met een score van 5-onder.

Adam Blomme, een 27-jarige golfer, prijkt momenteel op de zevende plaats in de Road to Mallorca Rankings. Voor Blomme is het toernooi een kans om zijn eerste Challenge Tour-titel te veroveren, iets waar hij gedreven naar op zoek is. Dit seizoen behaalde Blomme al een tweede en derde plaats, wat zijn honger naar succes en zijn streven naar een cruciale overwinning dit weekend benadrukt. De golfwereld kijkt gespannen toe om te zien of Blomme zijn sterke prestaties kan omzetten in een welverdiende triomf.

Terwijl de Nederlandse golfers blijven strijden op de uitdagende baan van Askersunds Golfclub, staat er nog veel op het spel. De komende dagen zullen beslissend zijn om te bepalen wie er uiteindelijk met de felbegeerde titel van het Dormy Open 2023 vandoor zal gaan.