Equipment nieuws

PING onthult het officiële teamuniform voor het Europees Solheim Cup-team van 2023

PING - Finca Cortesin Shoot 2023

Gainsborough, Verenigd Koninkrijk – 24 augustus 2023 – PING heeft vandaag de officiële teamuniformen voor het Europees Solheim Cup-team van 2023 onthuld. Deze uniformen zullen gedragen worden door Team Europe tijdens het aanstaande evenement in september. Vanaf vandaag zijn ze ook exclusief online te koop op www.pingeurope.com.

In navolging van 2021 zal het Europese Solheim Cup-team opnieuw van top tot teen gekleed gaan in prestatiegerichte kleding van PING. Fans krijgen nu de exclusieve kans om een replica teamtenue aan te schaffen, om hun steun te tonen voor de regerende toernooiwinnaars, zowel thuis als voor degenen die het evenement in Spanje bijwonen.

PING – Finca Cortesin Shoot 2023

Het officiële uniform voor de eerste dag brengt een eerbetoon aan het gastland, met verschillende producten die zijn voorzien van een ‘Euro Stripe’-print, gemaakt van een combinatie van rood en geel van de Spaanse vlag, en Europees blauw. De polo, tussenlaag en bodywarmer dragen ook het schild met sterrenlogo van Team Europe, als eerbetoon aan het team.

Het ontwerp voor de tweede dag heeft een gebreide tape-detail voor een sportieve esthetiek, met een knipoog naar traditionele Spaanse en Europese kleuren. De witte bodywarmer heeft een subtiele streep in Spaanse kleur aan de achterkant van de nek, evenals het Team Europe Shield of Stars-print aan de achterkant.

Op de laatste dag staat de Europese vlag centraal in het ontwerp voor de laatste dag van de competitie. Traditionele Europese sterren sieren de voor- en achterkant van de polo, terwijl de skort aan de zijkant is voorzien van een sterrenstreepdetail. Om de look voor de laatste dag compleet te maken, heeft het team de keuze uit hoofddeksels, waaronder een bucket hat met een all-over gele sterrenprint voor een opvallende uitstraling.

Fiona Reilly, PING’s Global Creative Director, reageerde op de ontwerpen: “Het is een voorrecht geweest om de kledingcollectie voor Team Europe voor de Solheim Cup van 2023 te ontwerpen. Ons doel was om Team Europe unieke, strakke en eigentijdse ontwerpen te bieden die een eerbetoon brengen aan het gastland van het toernooi.”

Comfort en bewegingsvrijheid zijn van het grootste belang voor de atleten, en om dit te waarborgen zijn alle kledingstukken gemaakt van onze Sensor Technology-stoffen voor prestaties, zodat het team gedurende de hele week goed is uitgerust.

“We zijn ook verheugd om supporters de kans te bieden om trots de kleuren van Europa te dragen, zowel op hun lokale golfbaan als op de gastlocatie, Finca Cortesin, tijdens het evenement zelf.”

Het officiële teamuniform is nu online verkrijgbaar op www.pingeurope.com/solheim-cup.html en tijdens het evenement gedurende de week van de Solheim Cup 2023.