ProGolf Tour

Slecht weer teistert Pro Golf Tour in Westwoud: Nederlandse talenten schitteren

WESTWOUD – Het Staan Open 2023, een veelbelovend toernooi op de Pro Golf Tour, werd geteisterd door ongunstige weersomstandigheden, maar desondanks lieten diverse Nederlandse golfers hun kunnen zien. Hoewel de regenbuien en onderbrekingen voor uitdagingen zorgden op de golfbaan van Westwoud, schitterden enkele talenten uit eigen land.

Een opmerkelijke prestatie kwam van de Nederlandse amateur Joep van Arnhem, die een indrukwekkende start beleefde. Met maar liefst zes birdies en slechts één bogey op zijn naam deelt hij momenteel de zesde plek met een score van 5-onder par. Het wisselvallige weer maakte het voor velen lastig om hun eerste ronde te voltooien, maar Van Arnhem wist zich desondanks naar voren te werken.

Niet ver achter Van Arnhem bevinden zich enkele andere veelbelovende Nederlandse spelers. Nordin van Tilburg (foto), Rodi Vlasveld, Floris de Haas, Aydan Verdonk en de amateur Abel Derksen delen de dertiende plaats met 4-onder, wat getuigt van hun vastberadenheid en talent op deze uitdagende baan.

De amateurs Tom van Balen, Scott Woltering en Richard Eccles (die nog drie holes moet spelen) houden zich ook staande met een score van 2-onder par, goed voor een gedeelde 33e plaats. Deze jonge golfers laten zien dat ze niet onderdoen voor meer ervaren concurrenten.

Terwijl de eerste ronde zijn sporen achterliet, kijken enkele Nederlanders al vooruit naar de tweede ronde. Lars Keunen en Melvin Muller, beide met 1-onder par, hopen op een betere prestatie om zichzelf in het klassement omhoog te werken. Tycho van der Velde en Thom Hoetmer, die momenteel op par staan, evenals Bjorn Driessen, Rick Hessing, Jeroen Becker en Mike Toorop (allen met een plus-score), zetten alles op alles om hun positie te verbeteren.

Sjors de Ambtman en Ricardo Veldman staan op +1, maar zullen hun eerste ronde op vrijdagochtend moeten afronden. Een uitdagende taak wacht hen, maar hun vastberadenheid is onmiskenbaar.

Helaas hadden enkele Nederlandse golfers het moeilijker in de eerste ronde. Michael Wedema staat op +3, terwijl Jorick van Geel en Roy Cramer, hij heeft nog twee holes te gaan, staan op +4 staan. Mike Korver heeft te maken met een score van +5, terwijl Sander van de Bogaerde, Damiano Bergmans en Sjoerd de Jong, hij moet nog drie holes spelen, ook op +5 staan.

Enkele Nederlandse golfers bevinden zich helaas ver onder de cutlijn. Nathan Hooft, Martijn Witteveen, Antoine Gooyers, Onno van Braam, Bas Vermeulen en Niels Laan hebben een opmerkelijke prestatie nodig om zich nog naar de derde ronde te kunnen spelen.

Kortom, het Staan Open 2023 wordt gekenmerkt door zowel de uitdagende weersomstandigheden als de vastberadenheid en talenten van de Nederlandse golfers. Terwijl sommigen zich aan de top van het klassement handhaven, zullen anderen hun uiterste best moeten doen om zichzelf een weg naar boven te banen in dit prestigieuze toernooi op de Pro Golf Tour.