Challenge Tour

Wil Besseling en Mike Toorop door in Denemarken

Mike Toorop

Het was een bescheiden succes in Denemarken tijdens het Challenge Tour-evenement, de Danish Golf Challenge, dat wordt gespeeld op de Odense Eventyr Golf. Slechts twee van de zeven Nederlanders wisten de cut te halen. Wil Besseling en Mike Toorop eindigden na twee rondes gelukkig aan de goede kant van de cut en met 2-onder kunnen de twee nog verder klimmen in het klassement.

Wouter de Vries kwam nog dicht bij met 1-onder, maar dat bleek helaas één slag te veel om ook in het weekend verder te mogen spelen. Lars van Meijel (par), Koen Kouwenaar (+1), Kiet van der Weele (+3) en Lars Keunen (+6) konden hun koffers pakken.

Andreas Halvorsen leidt na tweede ronde

Andreas Halvorsen noteerde een tweede opeenvolgende ronde van zes-onder-par (66) bij Odense Eventyr Golf om na 36 holes van de Danish Golf Challenge een voorsprong van één slag te nemen.

De Noor begon de tweede ronde als mede-koploper en maakte een vliegende start met vijf birdies op de eerste negen holes, naast een bogey op de zevende. Ondanks een verdere bogey op de 12e, behaalde hij drie extra birdies om zijn openingsronde van 66 te evenaren en de eerste plaats in te nemen met een totaal van 12-onder-par.

De 27-jarige was verheugd met zijn spel tijdens de eerste twee dagen in Odense en benadrukte zijn putten als de sleutel tot zijn goede scores.

“Ik heb echt goed gerold op de greens,” zei hij. “Ik zou niet zeggen dat ik te agressief ben geweest, maar ik heb goed gepot – dat is tot nu toe de sleutel geweest.

“Het neemt zeker wat druk weg, omdat ik niet te dicht bij de hole hoef te slaan en toch een putt van 15 voet kan maken.

“Ik probeerde de holes hetzelfde te spelen als gisteren, maar toch niet te veel risico te nemen.”

De 2024 Road to Mallorca is Halvorsens eerste seizoen op de Challenge Tour en hij heeft volop gebruik gemaakt van zijn speelkansen door bij al zijn vijf starts de cut te halen. De Noor ging eerder deze maand het weekend in bij de Challenge de España met een gedeelde tweede plaats, en hij kijkt ernaar uit om dit weekend in Denemarken opnieuw de overwinning na te jagen.

“Ik ben er enthousiast over,” zei hij. “Ik speelde goed in Spanje en deed daar waardevolle ervaring op door dicht bij de leiding te zijn.

“Ik ben nog niet echt eerder in die positie geweest op deze tour, dus het is fijn om hier weer zo’n ervaring op te doen en het zal leuk zijn om te zien hoe ik daarmee omga.

“Ik sla niet geweldig vanaf de tee, dus ik zal proberen het risico te minimaliseren maar mezelf toch wat goede kansen te geven.”

Mede-overnacht-leider IJslander Gudmundur Kristjansson noteerde een ronde van 67 om de dag te eindigen op de tweede plaats met 11-onder-par, twee slagen voor de Zuid-Afrikaan Oliver Bekker op de derde plaats. De Spanjaard Joel Moscatel, Deen Frederik Birkelund en de Zweed Hugo Townsend volgen daar weer een slag achter.

Zeven spelers staan gedeeld op de zevende plaats met zeven-onder-par, waaronder Road to Mallorca Nummer Eén Rasmus Neergaard-Petersen, de Schot Ryan Lumsden en de Engelsman Bradley Bawden, die de laagste score van de dag noteerde met een ronde van acht-onder-par (64).

Nederlandse Golfers strijden tegen de elementen in Denemarken: Slechts twee Spelers eindigen met par na eerste ronde