Wil Besseling eindigt als beste Nederlander in Hero Open Sam Horsfield wint!

Met 67, 70, 73 en 71 slagen is Wil Besseling het Hero Open geëindigd. De 34-jarige Noord-Hollander eindigde in het toernooi met 7-onder op de gedeelde 34e plaats. Darius van Driel, de tweede Nederlander die de cut wist te halen, werd 51e met 69, 71, 74 en 70 slagen (-4).

Eerder misten de andere Nederlanders Joost Luiten, Lars van Meijel en Daan Huizing de cut in het toernooi.

Een korte gemiste putt op de 18e koste de Belg Thomas Detry een play-off. De 27-jarige wist op de par 3 van ruim 190 meter zijn bal maar nipt over de bunker te slaan en zijn chip leek goed maar bleef op iets meer dan een meter van de hole liggen. Zijn putt miste hij en deze rolde bijna dezelfde afstand door maar nu achter de hole. Gelukkig viel deze en met een bogey en 17-onder moest hij wachten tot de rest binnenkwamen.

De 23-jarige Sam Horsfield kwam op de afslag van de 17e, een par 5, en stond toen gelijk met Detry. Na een zeer goede afslag wist hij zijn tweede slag met een fade net over de green te krijgen maar met twee putts maakte hij birdie en was er ineens een voorsprong. Met twee putts voor par op de 18e wist Horsfield zijn overwinning veilig te stellen. Tijdens een interview liet Horsfield (foto) duidelijk merken dat hij toch wel geraakt was door zijn overwinning. Toen hij ook nog te horen kreeg dat hij 60.000 pond mag doneren aan een goed doel liet hij weten dat hij van niks wist maar dat hij wel weet waar hij het geld naar toe laat storten. Horsfield verdiende daarnaast met zijn overwinning ruim 156.000 euro.