Tiger Woods in PGA Championship

Tiger Woods benadrukt dat zijn gebrek aan competitief golf en het spelen van een major achter gesloten deuren weinig invloed zal hebben op zijn prestaties op het PGA Championship.

Woods heeft slechts één evenement gespeeld sinds de PGA Tour in juni samengevat na de 91-daagse stopzetting van het coronavirus en eindigde op een gedeelde 40e plaats in The Memorial Tournament nadat hij halverwege de cut had gehaald in Muirfield Village.

Maar de 15-voudig grootkampioen voelt zich goed voorbereid op zijn eerste grote kampioenschap van golf sinds The Open vorig jaar, hoewel hij weigerde details te geven over de veranderingen die hij had aangebracht voordat hij terugkeerde naar TPC Harding Park, waar hij John Daly versloeg in een play-off 15 jaar geleden om toen het WGC-American Express Championship te winnen.

‘Ik voel me goed’, zei Woods op zijn persconferentie voorafgaand aan het toernooi. “Het is duidelijk dat ik niet veel competitief heb gespeeld, maar ik heb veel thuis gespeeld. ‘Dit is waar ik me op heb voorbereid. We hebben veel grote evenementen vanaf hier, dus ik kijk er naar uit. Dit wordt een leuke test voor ons allemaal de fairways zijn veel smaller dan in 2009 en de rough is killing”.

“Ik heb niet veel gespeeld, maar met de resultaten die ik thuis heb laten zien, ben ik erg enthousiast over enkele van de veranderingen die ik heb aangebracht en dat is positief. Ik blijf bouwen aan mijn golfswing.”

Rory McIlroy gaf onlangs toe dat hij moeite had om zijn focus te behouden tijdens het spelen zonder toeschouwers. Woods liet weten dat het gebrek aan sfeer in een groot kampioenschap hij vastbesloten is om motivatie te putten uit het strijden tegen de beste spelers ter wereld.

Ook de Nederlander Joost Luiten zal afslaan in deze major.