Bryson DeChambeau zegt dat hij 130 of 140 jaar oud wil worden!

Het is niet genoeg voor Bryson DeChambeau om een ​​waanzinnige afstand in golf na te jagen door bijna 60 meter verder te slaan en enkele aspecten van zijn swing opnieuw in te richten. Bryson DeChambeau wil blijkbaar ook de langstlevende mens worden aan de andere kant van de oceaan.

In een interview met GQ zei DeChambeau dat hij hoopt “130 of 140″ jaar oud te worden.

‘Ik probeer altijd meer waarde toe te voegen aan mijn leven in het algemeen. Ik bedoel, mijn doel is om 130 of 140 te worden’, zei DeChambeau. ‘Ik denk echt dat dat nu mogelijk is met de technologie van vandaag. Ik denk dat iemand de aankomende 30 of 40 jaar deze leeftijd gaat halen.’

DeChambeau heeft het misschien over senolytische geneesmiddelen, die gericht zijn op het selectief elimineren van zogenaamde senescente cellen. Dit zijn effectief dode en gedateerde cellen die in oude weefsels worden gevonden. Het vernietigen ervan kan leiden tot celverjonging, waardoor de veroudering letterlijk wordt teruggedraaid.

De allereerste menselijke proef met senolytica werd in januari 2019 gerapporteerd door UT Health San Antonio, met bemoedigende resultaten.

Maar DeChambeau zou het gewoon kunnen hebben om een ​​soort rolmodel te zijn.

‘Ik wil dat mensen beter worden. Ik wil dat ze slagen’, zei hij. ‘Ik wil zeggen, hé, dit zijn alle dingen die ik heb meegemaakt die me hebben geholpen mijn best te doen. Als het je helpt, geweldig. Als dat niet zo is, laten we er dan aan blijven werken. Laten we dingen blijven bedenken dat is mijn kijk op het leven. ”

De langstlevende mens in de opgetekende geschiedenis is Jeanne Calment, die in 1997 op 122-jarige leeftijd en 164 dagen stierf. Bryson zou dus zeker zeven en een half jaar willen verslaan.