Joost Luiten mist de cut Wil Besseling nog steeds beste Nederlander in Hero Open

Twee Nederlanders door in het Hero Open 2020 en wel Wil Besseling en Darius van Driel. Joost Luiten, Lars van Meijel en Daan Huizing misten helaas de cut in het toernooi.

Besseling wist dit keer met 70 slagen (-2) van de golfbaan te stappen. Zijn twee bogeys wist hij goed te maken met een eagle en twee birdies. Voor het toernooi deelt de 34-jarige Noord-Hollander met 7-onder nu de 11e plaats en lijkt hij opnieuw op weg naar een flinke cheque. Van Driel kwam met 71 slagen van de baan. De 31-jarige had 3 birdies en 2 bogeys in zijn ronde en deelt nu met 4-onder de 35e plaats.

Lars van Meijel had net 1 slag teveel om er ook in het weekend bij de mogen zijn. Het was de dubbel bogey op de 8e die hem mede de cut liet missen. Verder maakte hij 4 birdies een eagle en 4 bogeys.

En Luiten waar eindigde hij, nou gedeeld 90e. Met +1 had hij 3 slagen teveel om de laatste twee dagen van het toernooi te mogen spelen. Zal het toch de combinatie van hem en zijn caddie zijn dat misschien toch niet goed werkt? Vreemd genoeg weet de beste Nederlandse golfer soms lage scores te maken in de laatste toernooien maar vergooit dan weer ineens een eventuele toernooioverwinning door ook een erg slechte ronde te maken.

Ook Daan Huizing moest het toernooi verlaten. Zijn twee ronden van 73 slagen waren er ook wat slagen teveel.

Met 13-onder par hebben de 31-jarige Spanjaard Sebastian Garcia Rodriguez en de 23-jarige Engelsman Sam Horsfield de leiding genomen. De twee hebben 3 slagen voorsprong op de Belg Thomas Detry die met twee ronden van 67 slagen op 10-onder par kwam.