Julien Brun viert zijn tweede overwinning van het seizoen op de Gradi Polish Open van Emeralld

Fransman Julien Brun is de nieuwe nummer 1 op de Pro Golf Tour! Met rondes van 61, 66 en 65 slagen, in totaal 18 onder par, behaalde de 28-jarige de winnende trofee op de Gradi Polish Open van Emeralld 2020, wat zijn tweede succes van het seizoen perfect maakte; in februari had hij al de Open Casa Green Golf in Marokko gewonnen. Op de par 70-baan van de Gradi-golfclub in Prusice, Polen, eindigde Brun twee slagen voor op Jeremy Freiburghaus uit Zwitserland (60, 67, 67). De derde plaats ging naar Dominik Pietzsch (60, 65, 70) met 15 onder par.

Prusice / Polen – “Nauwkeurige slagen in het midden van de baan en absoluut geconcentreerde geslagen ijzers naar de greens!” Dit is hoe Julien Brun het recept voor succes beschrijft voor zijn tweede overwinning van het seizoen, die hij op indrukwekkende wijze wist te behalen op de Gradi Golf Club. Op de 5437 meter par 70 golfbaan is het geen grote uitdaging voor de longhitters van de Pro Golf Tour. ‘Maar je mag niet verkeerd zijn’, zei Brun. ‘Natuurlijk kun je veel holes aanvallen. Maar op deze golfbaan kan het heel snel fout gaan. Want als je de fairway niet raakt of de green mist, is zelfs een par op veel holes moeilijk te redden! ”

Precisie was aan de orde van de dag op de drie toernooidagen in Polen. In de eerste ronde waren het de Münchener Dominik Pietzsch en Jeremy Freiburghaus uit Zwitserland, die beiden foutloos bleven en terugkwamen in het clubhuis met 10 onder par. Julien Brun noteerde toen ook een foutloze 61-ronde. Op de tweede dag maakte Pietzsch een 65 en leidde het veld nu met een slag voorsprong op de Zwitser Marco Iten. In de laatste ronde heroverde zijn landgenoot Jeremy Freiburghaus de leiding met een hole-in-one op hole 3. Maar uiteindelijk was het Julien Brun, die op 17-jarige leeftijd alle tegenstanders passeerde met een Eagle en even later werd gevierd als kampioen van de Gradi Polish Open door Emeralld 2020.

“Het is fantastisch om het seizoen voort te zetten met een overwinning op deze prachtige baan”, zei de toernooiwinnaar, die naast de trouwe en snelle greens de organisatie van het evenement onder corona-omstandigheden prees: “Alles was zo goed geregeld op de baan zelf dat het niet anders aanvoelde dan enig ander toernooi. Er waren een paar dingen die voor en na de ronde in overweging moesten worden genomen, maar dat was absoluut professioneel en zeer redelijk. ”

De Nederlander Robin van Deutekom miste met 75 en 79 slagen de cut. 

De man uit Cagnes-sur-Mer, die in Praag woont, start volgende week als de nieuwe nummer 1 op de ranglijst van de Raiffeisen Pro Golf Tour St. Pölten 2020, die begint op 4 augustus in St. Pölten . Meer op www.progolftour.de.