Het eerste golfnieuws

Weer titel voor Joost Steenkamer

ImageHet lijkt wel de normaalste zaak van de wereld te worden: Joost Steenkamer die een toernooi wint in Nederland. Met het winnen van het Essent Professional Strokeplay Kampioenschap won Steenkamer zijn vierde toernooi in Nederland. Eerder won hij al het Kempen Capital Management Tournament, de Essent Twente Cup en de Almeerderhout Masters.

Het weer was ook dit keer wisselvallig, in de ochtend vielen de meeste buien en daar hadden de vroege starters de meeste last van. De spelers hadden geen last van wind, alleen van de lengte van de baan. Met erg lange par 4?s was het moeilijk het tweede shot dichtbij de pin te krijgen.

Met 72, 69, 72 en 68 slagen kwam Steenkamers totaal op 281 slagen (-3). Hij was de enige in het toernooi die op de moeilijke baan van Golf & Countryclub Crossmoor met zijn eindtotaal onder par eindigde. Voor Steenkamer lag er een cheque klaar van ruim 7500 euro.

Ralph Miller eindigde op de tweede plaats met 289 slagen (+1). Miller verdiende nog ruim 5000 euro. John Woof en Andrew McLean moesten de 3e plaats delen met +2 en zij konden nog een cheque mee naar huis nemen van 2615 euro.

Hayo Bensdorp, 72, 73, 72 en 74 slagen (+3) eindigde alleen op de 5e plaats.